Всеки път, когато детето ви е онлайн, съществува потенциална заплаха

...
Всеки път, когато детето ви е онлайн, съществува потенциална заплаха
Коментари Харесай

Само във Фрог: Класация на най-опасните игри в интернет, която родителите задължително трябва да знаят!

Всеки път, когато детето ви е онлайн, съществува евентуална опасност както за поверителността на детето ви, по този начин и за вашата. Много онлайн уеб сайтове и игри могат цифрово да наблюдават местоположението ви, което е действителна опция за деяние на киберпрестъпниците и насилници над деца.

 

Въпреки това, едно е ясно,  родителите здължително би трябвало да са осведомени за другите провокации и игри в обществените мрежи и интернен, които заплашват  децата да изпадат в извънредно рискови обстановки, от време на време животозастрашаващи.

 

Важно е да вземете нужните защитни ограничения, с цел да отбраните децата си:

 

-Научете ги да заобикалят въвеждането на персонални данни в интернет
-Деактивирайте достъпа до рискови уеб сайтове

-Дръжте остри или рискови предмети надалеч от тях

Първата стъпка обаче е да знаете кои игри са най-популярни!

 

Предизвикателство Син кит

Това е онлайн самоубийствена игра, ръководена от група в обществените медии, където админите карат деца и младежите да поемат към поредност от провокации, които в последна сметка приключват със самоубийство.

 

Тази игра е виновна за стотици самоубийства на младежи по света. От играчите се изисква да правят странни задания, които им се разпореждат в границите на 50 дни, оказвайки напън от сътрудници върху играчите, с цел да ги накарат да стигнат до дъно.

 

21-годишният руснак, Филип Будейкин, беше открит като мозъкът зад тази игра и беше задържан. Някои обаче подозират, че играта към момента съществува и се ръководи от други хора.

 

Игра на задушаване

Известна също като играта на пристъп, освен това предизвикатлество деца и младежи се удушават или удушават взаимно на видео.

 

Играта има за цел да аргументи отнемане от О2 в мозъка, което води до чувство за надрусаност (подобно на алкохол или развлекателни наркотици), замаяност, зашеметяване или краткотрайно безсъзнание. Това обаче е доста рисково и към този момент има регистрирани няколко смъртни случая заради това предизвикателство.

 

Галон предизвикателство

Тук става въпрос за консумация на огромно количество мляко (обикновено към един галон или 3,8 L пълномаслено мляко) в границите на избран интервал от време. Пиенето на такова количество течност и толкоз бързо за толкоз къс интервал от време може да бъде рисково. Всеки, който пробва това предизвикателство, може инцидентно да аспирира (вдиша) течността, причинявайки белодробни затруднения или повръщане.

 

Предизвикателство с канела

Това предизвикателство включва изяждане на супена лъжица канела, без да пиете вода за 60 секундина, до момента в който се снимате на видео. Въпреки че това може да звучи безобидно, прахът от канела може да навлезе в белите дробове и да аргументи съществени вреди.

 

Може също да аргументи сухота в устата, задушаване, раздразнение в гърлото, затруднено дишане и даже белодробен колапс. Предизвикателството с канела докара до доста хоспитализации.

 

Предизвикателство за приливи и отливи

Това предизвикателство включва отхапване на блестящо обагрен пакет перилен препарат и изплюване или усвояване на наличието му. Тази игра наподобява като смешка измежду децата, само че може да аргументи съществени здравословни проблеми, изключително в случай че обхванат препарата. Някои от капсолите с прахуляк за пране са блестящо оцветени и наподобяват на бонбони.

 

Децата са привлечени от такива артикули и могат да ги обхванат инцидентно, даже отвън играта. Затова е най-добре да държите тези предмети надалеч от обсега на вашето дете.

 

Огнена самодива

Това е онлайн смешка, ориентирана към по-малки деца, като им дава рискови указания, като да вземем за пример да пуснат газ в печката в среднощ, когато никой не е безсънен, и по-късно да заспят още веднъж. Играта дава обещание на децата, че в случай че създадат това, ще се разсънят и ще станат огнени феи. Тази игра докара до пожари и съществени изгаряния при деца.

 

Играта на Мариам

Това е онлайн игра, която се върти към дете, изгубено в гората, което моли играчите да оказват помощ да откри пътя си назад към дома. Играта има плашещи аудио и образни звукови резултати. На играчите се задават поредност от персонални въпроси, до момента в който съпровождат дребното момиченце вкъщи. Това е рисково, тъй като децата постоянно разкриват персоналната си информация, която може да бъде злоупотребена от хакери и киберпрестъпници.

 

Филе с пет пръста

Това е игра, която включва забиване на нож сред всеки пръст, доста бързо, за да не уцелите нито един пръст. Това обаче е довело до съществени пострадвания на ръцете при доста хора, в това число по-възрастни младежи и възрастни.

 

Предизвикателство за рязане

Това е онлайн игра, която предизвиква децата и младежите да режат личните си ръце, крайници или други елементи на тялото с бръснарско острие или нож. След това те би трябвало да създадат фотоси, да покажат на приятелите си или да разгласяват в обществените медии.

 

Предизвикателство със сол и лед

Това е предизвикателство за самонараняване, което кара хората да слагат сол върху кожата си и по-късно да слагат лед върху региона. Това предизвиква чувство за парене и болежка, сходна на измръзване.

 

Целта е да се види кой може да търпи болежка най-дълго време и по-късно да се разгласява видеото в YouTube или други обществени медии. Комбинацията от лед и сол основава химическа реакция, при която сместа се охлажда до -64,4 градуса F и изгаря кожата, което води до съществени пострадвания.

 

Чарли Чарли

Charlie Charlie е игра за градска легенда, която закупи известна известност с помощта на звездите в обществените медии, които се снимат, до момента в който я играят.

 

Концепцията е сходна на дъска Ouija:

 

На масата се слага бял лист хартия с четири нарисувани квадранта.
Два квадранта са означени с да, а другите два са означени с не.

Два молива са сложени един върху различен и върху линиите, начертани, с цел да създадат квадрантите.

След това на „ Демон Чарли “ се задават въпроси, които би трябвало да накарат моливите да се реалокират на „ да “ или „ не “.

Според легендата Чарли продължава да ги преследва, изключително в случай че не се сбогуват вярно най-после. Моливите нормално се движат заради бриз или други деца, които се пробват да ги разклатят.

Въпреки че играта не предизвиква никаква физическа заплаха, тя може да засегне надълбоко психическото здраве на децата. Страхът от призраци и демони кара доста деца да се плашат, да имат нощни страхове и да страдат от бодърствуване, да мокрят леглото и така нататък, и като цяло се отразява отрицателно на психическото и физическото им богатство.

 

Това са единствено част от рисковите " игри ", на които може да се натъкнат нашите деца в интернет. ФрогНюз съзнателно няма да пусне видеата с провокациите, които се въртят в обществените мрежи, с цел да не навредим на някое дете.

 

Информацията събра Констанца Илиева

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР