Всеки път, когато България се приближи до еврозоната, ГЕРБ и

...
Всеки път, когато България се приближи до еврозоната, ГЕРБ и
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Всеки път ГЕРБ и ДПС саботират приемането на България в еврозоната

Всеки път, когато България се приближи до еврозоната, ГЕРБ и Движение за права и свободи на думи поддържат, а на каузи саботират приемането ни. Това написа в декларация на парламентарната група на обединението ПП-ДБ.

" Крайната цел е след 17 години гонене на Шенген и еврозоната, в това число 12-годишното ръководство на ГЕРБ, да се саботира и в този момент влизането ни в посочените структури заради страха, че държавното управление на ПП-ДБ е свършило работата, в която ГЕРБ се провали досега, настояват от " Продължаваме Промяната-Демократична България ".

Публикуваме цялата позиция без редакторска интервенция: 

През последните седмици ГЕРБ и Движение за права и свободи, с поддръжката на „ Възраждане “, непрекъснато оферират нови разноски отвън бюджетната рамка, които надвишават 4 милиарда лв.. Целта им е една - да взривят бюджета и заложения недостиг.  Но по този начин България няма да влезе в еврозоната. Всеки път, когато България се приближи до Еврозоната, ГЕРБ и Движение за права и свободи на думи поддържат, а на каузи саботират приемането ни във валутния съюз.

Напомняме за Кодекса за застраховането в 48-то Народно събрание, който не беше признат с ясното схващане, че участието в Еврозоната ще се отсрочи. Месеци по–късно същият закон беше признат, само че това ни струваше следващата година закъснение.

Кулминацията на дейностите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ е посредством среднощното решение да се спрат част от разплащанията от министъра на финансите за доста системи на страната да спрат да работят най-малко за седмица. Само един образец за практическия резултат от това решение е, че Министерството на финансите /МФ/ няма да може да финансира болничното заведение за деца с увреждания в Котел, която няма ток и не заплаща заплати и ще прекрати активност.

Решението е признато в нарушаване на Правилника на Народното събрание без обосновани претекстове и явно е противоконституционно (виж „ РЕШЕНИЕ № 10, на Конституционен съд, от 28 септември 2021 година, (Обн. Дъждовни води, бр. 83 от 5.10.2021 г.).

Погазването на конституционния ред и правовата страна е поредно държание на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ през последните дни на това Народно заседание.

Решението стопира, на процедура, осъществяването на държавния бюджет в основна част, което е обвързване на министъра на финансите. Бюджетът за 2024 година беше признат от ГЕРБ и Движение за права и свободи и същите тези народни представители в този момент не разрешават на министъра на финансите да извършва заложените от тях бюджетни заплащания. Крайната цел е след 17 години гонене на Шенген и Еврозоната, в това число 12-годишното ръководство на ГЕРБ, да се саботира и в този момент влизането ни в посочените структури заради страха, че държавното управление на ПП-ДБ е свършило работата, в която ГЕРБ се провали досега. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР