Всеки от ПГ на ПП-ДБ е имал своите чуденки за

...
Всеки от ПГ на ПП-ДБ е имал своите чуденки за
Коментари Харесай

Мутафчиева: Всеки от ПГ на ПП-ДБ е имал чуденки за кандидатурата на Атанасова

Всеки от ПГ на ПП-ДБ е имал своите чуденки за тази кандидатура, само че истината, която не можем да отречем е, че това беше кандидатура на друга парламентарна група. Това сподели пред БНР Илина Мутафчиева – народен представител от ПП-ДБ, по отношение на номинацията на Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,, която бе определена за парламентарен арбитър с поддръжката на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Между домашното принуждение и насилието над дамите се поставя знак на тъждество. В обществото ни е насадено,  че домашното принуждение се прави единствено от мъже над дами , само че все по-често виждаме принуждение над деца, над възрастни родственици и даже над мъжете, уточни Мутафчиева преди конференцията " Противодействие на домашното принуждение: от вкъщи до работното място ". Според нея работното място може да бъде " котвата да се измъкнем от домашното принуждение ".

2023-а е годината, която може да ни служи за пример  какво се случва, когато не се одобряват задоволително бързо законодателни промени , разяснява тя в предаването " Преди всички " и напомни:

" Промените бяха осъждани още 2021-ва, през 2022-ра внесохме в този тип измененията в закона. Всички тези неща бяха отхвърлени, не бяха значими за залата, до момента в който не се случи " Дебора ", който беше катализатор, батерия на гнева на обществото. "

Регистърът, в който ще бъдат вписвани имената както на причинителите на домашно принуждение, по този начин и на жертвите,  ще помогне както на съдиите, по този начин и на цялото общество . Към момента той работи в непълен тип, а до края на месеца ще проработи в цялостния му размер, посочи Илина Мутафчиева.

" Този указател няма да е публичен . Той ще е наличен за управляващите и за институциите, но  на никое място няма да стоят имената ни, оповестени на уеб страница . Всички ограничения за това да бъдат предпазени хората, са взети. Не бих се тормозила един човек, в случай че е в регистъра, дали това ще го спре за намиране на работа ", увери тя.

Националният съвет сега се води от вицепремиера Мария Габриел, след ротацията тя ще бъде сменена още веднъж от вицепремиер, посочи депутатът.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР