Всеки от нас, поне веднъж в живота си, е дарявал

...
Всеки от нас, поне веднъж в живота си, е дарявал
Коментари Харесай

Този полицай ли успя да измами стотици българи? Уж събира пари за лечение, а си купи...

Всеки от нас, най-малко един път в живота си, е дарявал от персоналните си средства за хора, които се борят за оцеляването си. За страдание обаче не постоянно парите ни отиват там, където бихме желали.
Преди година служителят на реда Борислав Ковачев получава тежка диагноза – израстък на гръбначния мозък. Според лекарите се нуждае от животоспасяваща интервенция в чужбина.
Събира пари посредством медиите и обществените мрежи. Кампанията му стартира през септември предходната година. За лекуването са нужни 120 хиляди лв.. Само за месец и половина в сметката му се натрупва половината сума, предава Нова тв.
Оказва се обаче, че и двете сметки, по които хората превеждат пари, са потребителски, а не дарителски. Едната от тях е разкрита поради остарял заем, който Ковачев още изплаща. Именно това поражда подозрения у сътрудниците му, че той злоупотребява със средствата за лекуване.
Борислав твърди, че се съветвал с банкови чиновници, които споделили, че сметките могат да бъдат както дарителски, по този начин и потребителски. Справка обаче сподели, че те наложително би трябвало да са дарителски и всяко изтегляне би трябвало да бъде аргументирано с документи, които да потвърждават, че парите са за лекуване. Когато средства от подаяние се употребяват не по предопределение, става въпрос за закононарушение.
Колеги на Борислав го виждат да се разхожда с нова кола из града. Той твърди, че си я купил след продажба на остарялата. Доплатил с пари, дадени от майка му.
Полицаят обявявал в обществените мрежи, че върви и на екскурзии в чужбина. Борислав признава, че е ходил в Израел в разгара на акцията по събиране на средства за лекуването му. Пътуването не било скъпо.
Междувременно Борислав слага на няколко места в Плевен 16 кутии за дарения, собственоръчно направени от него. Сам ги събира и брои. И единствено той знае какви са сумите в тях.
Не пред камерата, униформеният сподели разпечатка с част от сметките си. Виждат се извлеченията. Теглил и от двете съвсем всеки месец от започването на акцията до момента. Няма документи защо са тегленията. Той не отхвърля. За някои си спомня, за други - не. Признава за автомобила, за екскурзията, за сметките, за медикаментите, за един велометър. И, с цел да живее…
Дали Борислав е направил закононарушение и ще бъде ли упрекнат в машинация? На ход е прокуратурата. А акцията по събиране на средства продължава и сега.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР