Всеки от нас иска да блесне с познания и интелект,

...
Всеки от нас иска да блесне с познания и интелект,
Коментари Харесай

10 отличителни признаци на умните хора

Всеки от нас желае да блесне с знания и разсъдък, кой обаче фактически има тези качества и можем ли да се поучим от тези хора? Отговорите ще намерите в следните изказвания.

Умните хора имат скрити качества, които не демонстрират дотогава, до момента в който това не се наложи. Те не се нуждаят от непотребни демонстрации на своите благоприятни условия, с цел да потвърждават, че са по-дoбри от останалите. Те могат да имат или да нямат положително или скъпоструващо обучение. Когато са с вас, вие в никакъв случай няма да узнаете какво са учили досега, до момента в който не им зададете този въпрос или не разгледате тяхната автобиография. Те в никакъв случай и при никакви условия няма да си разрешат да ви създадат на простак, даже това да е елементарно за тях. Умните хора знаят от опит, че когато съзнателно правиш някой на простак - простакът си ти. Те работят повече, от колкото приказват. Причината е, че знаят, че слушайки другите добиват повече познания. Те имат богата обща просвета и не се лимитират само с нещата нужни им за специалността им. Винаги са любопитни към света и работата на останалите. Те постоянно разполагат с настояща информация - без да се вторачват вманиачено в обществените мрежи, малкия екран или медиите, те желаят да са в крайник с времето и протичащото се по света. Те с сръчност жонглират с работата, отговорностите вкъщи и персоналните ползи. И в никакъв случай не се изморяват да съблюдават този баланс. Когато го вършат се оправят чудесно със заниманията си на всички фронтове. Дори, когато животът им предлага компликации, те се усмихват. Умните хора в никакъв случай няма да бъдат озадачени от каквото и да било в живота си, тъй като разполагат с най-хубавия капитал - мозъкът си. Те вероятно знаят, че са най-умни в работата си, само че в никакъв случай няма да го показват. Вместо това, ще създадат по този начин, че на останалите да им бъде забавно и прелестно в тяхната компания. Ако са ръководители, те ще създадат всичко допустимо, с цел да предадат своите познания и опит на хората, с които работят. От това ще завоюват всички, а екипът ще работи в атмосфера на доверие и възторг.

Умните хора знаят, че мозъкът е мощ, която работи на доста равнища - синергетика от чист тип, и те употребяват тази мощ ползотворно.

Източник www.webstage.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР