Всеки от нас има цели, мечти и желания за материални

...
Всеки от нас има цели, мечти и желания за материални
Коментари Харесай

Разумно ли е да осъществите целите си с бърз кредит?

Всеки от нас има цели, фантазии и стремежи за материални придобивки. За да ги осъществим са ни нужни финансови средства. Понякога опитваме да спестим, с цел да изпълним дадена цел. Но да спестяваме не постоянно ни е по силите. Често се появяват непредвидени условия, за които даваме спестените от нас пари. Също по този начин всички знаем, че инфлацията сега е много висока. Понякога, когато закупим нужните ни хранителни и битови артикули и платим комуналните си сметки, не ни остават средства за нищо друго. Повечето хора в такава обстановка прибягват до тегленето на банков заем, с цел да осъществят задачите си. Проблемът е, че банките утвърждават единствено избран тип клиенти. Ако не работите на непрекъснат трудов контракт от най-малко шест месеца или сте с влошена кредитна история банката най-вероятно ще откаже да ви отпусне заем. В подобен случай кое е по-добре: да отлагате задачите си или да вземете бърз заем, с цел да ги осъществите?

До каква сума можете да вземете бърз заем?

Различните небанкови финансови компании отпускат разнообразни суми. Обикновено тези суми варират от 1000 до 9000 лв.. Разбира се, нужно е да ревизирате фирмите, техните кредитни артикули и условия. Голяма част от компаниите отпускат много ниски суми. Ако ви е необходим заем до заплата, тези компании са подобаващи за вас. Кредитоспособността ви също е от огромно значение за кредитната компания. Тя се дефинира от няколко неща. Какъв е размера на прихода ви и от какъв брой време работите при сегашния си шеф е първото по значение. Също по този начин е значимо дали работите на трудов контракт, на цивилен контракт или сте в сивия бранш. Ако работите без контракт можете да потърсите кредитни компании, които отпускат заеми на лица без доказуеми приходи. Броят на членовете на семейството ви също е от голяма важност. Ако имате деца се допуска, че приходът ви се разпределя сред повече хора.

Какво е заем до заплата?

Кредит до заплата е финансов артикул, който се предлага от част от небанковите компании в България. Той се характеризира с отпущането на дребни суми, които би трябвало да бъдат върнати в къс период. Подходящ е за хора, които имат незабавна потребност от дребна сума пари. Нужно е също да можете да върнете сумата в точния момент. Обикновено потребителите прибягват до заем до заплата, когато нямат налични средства за храна, възнаграждение на битови сметки или решение на медицински проблем. С повишението на инфлацията този тип заем става все по-популярен. Част от компаниите за бързи заеми оферират безлихвен заем до заплата на новите си клиенти. Имайте поради, че неналичието на рента не значи липса на такси и комисионни. Поинтересувайте се от детайлностите, с цел да сте сигурни, че ще ви е преференциално да вземете този заем.

Изгодно ли ще ви е да осъществявате дълготрайни цели с бърз заем?

Знаем, че бързите заеми са една концепция по-неизгодни от банковите. Въпреки това, има по какъв начин да намерите на ниска цена бърз заем. Ако сте с добра кредитна история и доказуеми приходи шансът ви да вземете преференциален кредитен артикул се усилва неведнъж. Също по този начин, в случай че сте били клиенти на дадена небанкова кредитна компания и сте били лоялни платци в този момент можете да получите по-добри условия. Попитайте старите си кредитори дали могат да ви предложат преференциални предложения. Също по този начин потърсете промоционални оферти от останалите компании. Колкото повече предложения сравните, толкоз по-изгодни заеми ще намерите. Попитайте другари и познати, които са употребили този вид заем за повече информация. Те могат да ви дадат елементи, които да са ви потребни. При състояние, че нямате такива познати можете да потърсите отзиви в интернет пространството.

Важно е да знаете всички детайлности

Сравнете лихвите, предлагани от другите компании. Таксите също са значима част от оскъпяването на всеки един кредитен артикул. Разберете дали по самия заем има застраховки, изисква ли се гарант, какви са вероятните неустойки. Важно е да знаете каква е крайната цена, която ще заплатите. Четете документите, които подписвате деликатно. Уверете се, че няма скрити такси, за които не сте разбрали. Задавайте въпроси към кредитната компания и не вземайте прибързани решения.

Направете си проект

Ако не желаете да отлагате задачите си и мислите да ги осъществите с бърз заем е нужно да си извършите добър проект. Пресметнете точната сума, която ви е нужна. Помислете какви месечни вноски няма да утежнят бюджета ви. Разберете дали кредитните компании могат да ви предложат нужната сума и дали ви устройва крайната цена. Колкото повече информация имате, толкоз по-добър избор ще извършите.

Важно е да преценявате решенията си и с настоящата финансова обстановка. Интересувайте се от измененията в лихвите по заемите, от равнището на инфлацията, даже и от курсовете на другите типове валути. Не се изкушавайте да харчите отпуснатата сума за хазарт, рискови вложения или ненужни покупки.

Погасявайте задължението си рационално

Независимо дали ще се възползвате от заем до заплата или пък от бърз заем на вноски е нужно да го погасите в точния момент. Просрочията водят до куп неприятности. Едни от тях са спомагателни лихви и неприятна кредитна история.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР