Всеки от нас има тези ненужни вещи в дома си,

...
Всеки от нас има тези ненужни вещи в дома си,
Коментари Харесай

Нено Димов пред протестиращите в Атия: Тук няма да има завод за отпадъци

Всеки от нас има тези ненужни движимости в дома си, поканих ви тук, с цел да видите какво съставлява площадката. Тук няма да се преработват отпадъците, а ще се съхраняват, след което ще се извозват към избраните за заличаване места. Това разгласи пред протестиращите поданици на созополското село Атия Нено Димов, министър на околната среда и водите. Министърът изясни, че обектът е за краткотрайно запазване на битови боклуци - остаряла техника, изтощени акумулатори, медикаменти с изминал период на валидност и други

Проектът в Атия се извършва с безплатно финансиране по Българо-швейцарската стратегия за съдействие и планува създаване на площадка за краткотрайно предпазване на рискови битови боклуци, от която ще се употребяват жителите на общините Созопол, Приморско и Царево.

Нено Димов съблюдава обещанието си да се срещне с жителите, които неведнъж го канеха на полемика във връзка със строящото се хранилище за рискови битови боклуци на 300 метра от къщите на хората. 

Срещата се реализира на територията на противоречивото хранилище, на нея участва и шефът на Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите в Бургас инж.Тонка Атанасова. 

Протестиращите по-рано блокираха основния път за селото и в продължение на час и половина не допускаха прекосяването на коли, чакайки на 35-градусовата горещина министъра.

Местните недоволстват, че градежът на обекта не би трябвало да се намира в средата на гората, защото предизвиква свлачища, а и никой не се е допитал за тяхното единодушие. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР