Всеки от нас има своите лични правила и психологически трикове,

...
Всеки от нас има своите лични правила и психологически трикове,
Коментари Харесай

15 полезни житейски съвета

Всеки от нас има своите персонални правила и психически трикове, които му оказват помощ в живота. Някои от тях сме придобили от персонален опит, други са ни завещани от родители и наставници. Споделяме с вас няколко такива житейски съвета и се надяваме в отговор и вие да споделите своите с нас, написа " Мениджър Нюз ", базирайки се на Via.
1. Хората запомнят по предписание първото и последното събитие, само че не и това, което се случва по средата. Спомнете си това, когато подготвяте презентация, пишете сюжет, или отивате на събеседване.

2. Ако работите в бар, магазин или всяко друго място от сферата на обслужване, поставете зад себе си огледало, тъй че всеки клиент да вижда отражението си. Този простоват трик ще подтикне към сдържано държание даже и най-сърдития клиент.

3. Ако сте задали въпрос на някого, само че не сте получили цялостен отговор, просто замълчете и чакайте. Продължителната пауза ще накара вашия събеседник да се почувства неловко и ще го принуди да приказва.

4. Ако страдате от театрална тресчица преди обществена изява или значимо събеседване, дъвчете дъвка. Когато дъвчем, мозъкът мисли, че ядем. Но никой не яде пред лицето на заплахата, нали?! Следователно, няма никаква заплаха! Удивително, само че този простоват физиологичен инстикт в действителност работи безотказно.

5. Хората постоянно помнят по какъв начин сте ги предиздвикали да се усещат по време на диалог с вас, а не какво сте им споделили. А също – всички хора обичат да приказват за себе си, тъй че възприемайте по-често тактиката повече да слушате, по-малко да говорите.

6. Когато учите нещо ново, пробвайте да го преподавате на някой различен. Няма по-добър метод за схващане и асимилиране на нов материал от опита да го обясниш на другите.

7. Учестеното дишане и сърцетуптене, съпътстващи мощен стрес са симптом, че се задействат всички ваши вътрешни сили за битка. Затова, когато усещате тези признаци, ги приемайте като позитивно събитие, а не като сериозна заплаха.

8. Ценете връзките. Понякога, неофициален диалог на по кафе или бира може да ви донесе доста повече информация и изгода от часове наред, прекарани пред монитора.

9. Ако се вбесявате, че автомобилът пред вас се влачи едва-едва, като че ли зад кормилото е някой пенсионер, просто си представете, че този пенсионер е вашият татко или пък вашата баба. Веднага ще се отпуснете.

10. Изправете тил! Вдигнете глава. Ще се изненадате прелестно по какъв начин такава дреболия незабавно трансформира отношението на близките към вас.

11. Когато чувствате паника, безпокойствие, нерешителност, заемете се с почистване на работното място или някаква домакинска работа у дома. Простите механични дейности избистрят мозъка от отрицателни мисли и му разрешават да се успокои.

12. Вашите дейности въздействат на настроението ви също толкоз, колкото и настроението на дейностите. Можете да пеете и танцувате от наслада, само че можете да го вършиме и с цел да почувствате наслада.

13. Ако желаете бързо да се ориентирате какви са взаимоотношенията сред група хора, разкажете им виц. Когато хората се смеят дружно, всеки от тях инстинктивно поглежда към този, към който изпитва най-голямо доверие и положително отношение.

14. Ако желаете да спечелите на своя страна събеседник, постарайте да повтаряте неговите придвижвания и пози по време на диалог, само че не пародийно или демонстративно. Ако скръсти ръце пред гърди, направете също. Ако се наклони към вас, повторете огледално това деяние.

15. Когато чувствате боязън, безпокойствие или яд, масажирайте поредно върховете на пръстите на ръцете си, като изброявате мислено повода за вашата паника. Буквално след минути, ще се почувствате доста по-спокойни и подготвени да действате.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР