Всеки от нас харесва тези дребни, ароматни цитруси, но често

...
Всеки от нас харесва тези дребни, ароматни цитруси, но често
Коментари Харесай

Обичаме ги, но как да знаем, че са пресни

Всеки от нас харесва тези дребни, ароматни цитруси, само че постоянно когато ги избираме в магазина не знаем дали ще попаднем на сладки, без семки и сочни мандарини.

Мандаринките би трябвало да са твърди, само че кората им да бъде еластична, с цел да се бели добре. Възможно е даже и да наподобяват свежи извън, от вътрешната страна към този момент да са почнали да вкисват. Затова до момента в който опипвате плодовете, може да натиснете леко с палец и в случай че той потъне, не купувайте, поучава edna.bg.

Също по този начин не се подлъгвайте, че мандарините са свежи, в случай че са на клонка, по която има зелени листенца. Защото, става известно, че те могат да запазят типа си месеци, откакто плодовете бъдат откъснати.

Koй вид мандарини да купя? Ето и спецификите на най-популярните:

Сънбърст  – това са междинни на размер мандарини, които имат доста малко семки. На усет са доста сладки и сочни. Лесни са за белене, а една мандарина се побира тъкмо в човешката шепа. Обикновено се берат в късна есен и началото на зимата.

Сатсума  – тези мандарини имат по-червеникава кора, която също се отделя доста елементарно от плода. По-дребни са от Сънбърст и елементарно могат да бъдат засегнати, в случай че ги натиснете. Имат много сок, а брането им става сред август и декември.

Муркот  – този вид вирее главно през зимата. Имат междинен размер, като в множеството случаи имат и много семки. Те се приближават най-вече като усет до портокала, по тази причина са желан вид за правене на пресни сокове.

Алжирска мандарина  – това са най-дребните плодове, които може да срещнете. Буквално се ядат на една хапка, само че кората им се бели по-трудно. Нямат семки.

Медена мандарина  – това е най-сладкия вид мандарини. Казват, че е хибрид с портокал, а сока им е мощно леплив.

Имайте поради, че мандарините мгоат да бъдат съхранявани до 4 седмици при температура сред 3 и 8 градуса по Целзий. Но, в случай че ги желаете в действителност свежи, най-добре да ги държите в хладилника.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР