Всеки от кандидатите е платил такса в размер на около

...
Всеки от кандидатите е платил такса в размер на около
Коментари Харесай

Измамници, предлагали работа срещу „такса”, са арестувани в Индия

Всеки от претендентите е платил „ такса ” в размер на към Щатски долар 2400, оповестява Военновъздушни сили. Измамниците са им предложили работни позиции като кондуктори, пътни асистенти или гарови служители, само че... след „ проверовъчен период ”: претендентите, всички от провинцията, седмици наред са „ работили ” по осем часа на ден на разнообразни перони на централната гара в Делхи, със задачата да броят преминаващите влакове или слизащите пасажери. До момента са открити близо 30 души, „ наети ” по този метод.

Полицията е почнала следствието на измамата предишния ноември, след сигнал от някогашен боен, който един от подправените работодатели заел да оказва помощ като доброволец в набирането на нуждаещи се от работа.

Скоро някогашният армейски офицер се срещнал и с втория лъжец, който пък имал задачата да води претендентите на подправен медицински обзор – за което също плащали. „ Медицинският сътрудник ” обаче в един миг спрял да дава отговор на телефона си, които предиздвикало военния да се усъмни.

Измамниците парадирали с връзки с високопоставени...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР