Всеки опит за създаване на съд за военни престъпления на

...
Всеки опит за създаване на съд за военни престъпления на
Коментари Харесай

Русия отряза ЕС за спецсъд за военните ѝ престъпления

Всеки опит за основаване на съд за военни закононарушения на Русия няма да има никаква легитимност и ще бъде наказан от Москва. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Предупреждението му идва, откакто през вчерашния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европейският съюз ще работи с Организация на обединените нации за създаването на арбитражен съд за разследване и гонене на военни закононарушения, осъществени от съветските сили в Украйна.

Песков акцентира, че руските следователи работят всекидневно, с цел да записват всички военни закононарушения, осъществени от украинските управляващи, в това число тези, осъществени от 2014 година насам, оповестява " Ройтерс ".

" Нашите следователи правят доста тежка и усърдна работа, с цел да документират всички закононарушения на киевския режим. Тази работа се прави всекидневно, съвсем ежечасно ", уточни представителят на Кремъл.

Според него е " доста значимо към това да прибавим цялата информация и данни за закононарушенията, които са осъществени от режима от 2014 година насам и на които, за наше страдание, не сме видели сериозен отговор от така наречен групов Запад ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР