Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепян

...
Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепян
Коментари Харесай

Румен Радев: Призовавам КЕВР и “Булгаргаз” да обявят цената на природния газ за текущия месец, защото бизнесът, топлофикационните дружества и хората са в неизвестност

Всеки опит за диверсификация в енергетиката би трябвало да бъде подкрепян и е значимо държавното управление да търси най-изгодните условия за България. Това съобщи президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за оповестените контрактувани доставки на полутечен природен газ от Съединени американски щати. Държавният глава посочи, че няма по какъв начин да разяснява тази договорка, преди да са налице точни параметри за нейните измерения.

Тук става въпрос освен за цена, само че и за резистентност на доставките, уточни още президентът. По думите му за българския бизнес е значимо да може да предвижда своите разноски, а битовите консуматори - своите сметки. „ Призовавам Комисията за енергийно и водно контролиране и „ Булгаргаз " най-накрая да разгласят цените, тъй като бизнесът, топлофикационните сдружения и хората са в неопределеност ", съобщи президентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР