Всеки опит за арест на президента Владимир Путин ще се

...
Всеки опит за арест на президента Владимир Путин ще се
Коментари Харесай

Медведев: Арест на Путин е равносилен на обявяване на война

Всеки опит за арест на президента Владимир Путин ще се смята за оповестяване на война против Русия. Това съобщи Дмитрий Медведев във връзка издадената от Международният углавен съд (МНС) заповед за арест на съветския държавен глава, осведоми Ройтерс.

МНС издаде заповед за арест по-рано този месец, обвинявайки Путин във военно закононарушение за нелегално депортиране на стотици деца от Украйна. В нея се споделя, че има учредения да се счита, че Путин носи персонална наказателна отговорност.

Бившият президент Дмитрий Медведев уточни, че Международният углавен съд, който страни, в това число Русия, Китай и Съединените щати, не признават, е юридическо безличие, което в никакъв случай не е направило нищо доста.

Всеки опит за задържане на Путин обаче би се смятал за оповестяване на война, посочи Медведев, който е заместник-председател на мощния съвет за сигурност на Путин.

Нека си представим, явно тази обстановка, която в никакъв случай няма да се реализира, само че въпреки всичко дано си представим, че е осъществена: актуалният глава на нуклеарната страна отиде на територия, да кажем Германия, и беше задържан. Какво би било това? Това би било оповестяване на война на Руската федерация. И следователно всичките ни активи - всичките ни ракети и така нататък - ще отлетят до Бундестага, до кабинета на канцлера, посочи Медведев.

Според Кремъл заповедта за арест на МНС е възмутително партийно решение, само че безсмислено във връзка с Русия. Руските публични лица отхвърлят ​​военни закононарушения в Украйна и настояват, че Западът е пренебрегнал това, което съгласно него са украински военни закононарушения.

Нахлуването на Русия в Украйна от 24 февруари провокира най-смъртоносния европейски спор след Втората международна война и най-голямата борба сред Москва и Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година

Отношенията със Запада евентуално са в най-лошата точка до момента, сподели още Медведев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР