Всеки някога е страдал от болки в ушите, а причините

...
Всеки някога е страдал от болки в ушите, а причините
Коментари Харесай

Природни лекове при болки в ушите

Всеки в миналото е страдал от болки в ушите , а аргументите могат да са разнообразни. Понякога може да е зараза в ушния канал, различен път попадане на течност в ухото, зъбна зараза или даже простуда, написа каналът във vbox7. Ето и кои естествени лекове могат да ни оказват помощ при болките в ушите:

Зехтин

Зехтинът е подобаващ при ушни инфекции, като е задоволително да напоите тампон или да поставите две-три капки непосредствено в ухото . Той има противовъзпалителен резултат, а текстурата му ще понижи болката и ще омекоти или отстрани натрупалата се ушна тиня.
 болки в ушите iStock/Getty Images
Лук

Сокът от лук има антибактериални и противъзпалителни свойства. Няколко капки от сока ще понижат болката и ще се преборят с инфекцията. Лечението с лук е познато още от 19-ти век .

Джинджифил

Антимикробичните и противогъбични свойства на джинджифила могат да оказват помощ при болки в ушите. Топлият сок се нанася към външния ушен канал, без да се слага непосредствено в ухото.
 болки в ушите iStock/Getty Images
Мента

Сокът от пресните листа мента или ментовото масло също могат да облекчат болките в ушите. Добре е да не се прекалява с тях и да се слагат единствено 2-3 капки върху памучен тампон.

Босилек

3 капки от изцеденият сок от свежите листа босилек ще успокои болката в ушите.

Чесън

Чесънът има антимикробни и противовъзпалителни свойства, които го вършат значима съставна част при доста естествени лекове. Болката и дискомфорта могат да бъдат понижени с няколко капки от прецедената примес от счукан чесън и сусамово масло.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР