Всеки нов родител, а и всеки, които види новородено бебе,

...
Всеки нов родител, а и всеки, които види новородено бебе,
Коментари Харесай

Люси за малко не уби 11-дневния си син с „целувката на смъртта”, която всяка майка дава на детето си!

Всеки нов родител, а и всеки, които види новородено бебе, инстинктивно желае да го допре, нагушка и нацелува. Да, само че това се оказа, че е съдбовно. Доказателство е шокиращата история на 11-дневния Оливър Милър, който за малко не бе погубен от майка си Люси без даже тя да го осъзнава, написа jenata.blitz.bg.

Новороденото за малко не изгуби живота си поради така наречен „ целувка на гибелта ”.



23-годишната Люси родила дребния Оливър на 3 август. Всичко било наред и по тази причина 25-годишният й мъж прибрал жена му у детето им вкъщи, с цел да могат да се радват на щастливи мигове с новия член на фамилията им. 

Няколко дни по-късно обаче родителите открили, че бебчето им не наподобява добре. „ Първоначално си помислихме, че е от приспособеното мляко, по тази причина го сменихме. Същият ден забелязах една луничка на гърба му – не й обърнах внимание. Дни по-късно видях сходна и на коремчето му, а той стартира да се държи по този начин като че ли има вирус – отхвърли да яде и да пие течности ”, спомня си Люси, която както мъжа й, непрекъснато гушкали и целувалия дребния Оливър.

Те решили да го закарат в Спешното поделение на град Хъл, Ийст Йорк. Лекарите незабавно му пуснали цялостни проучвания.



„ Тогава стартира началото на едни ужасяващи осем дни. Точно на осмия ден те откриха, че той има първа степен на херпес симплекс. Лекарите споделиха, че провинен за случилото се е така наречен „ целувка на гибелта ”, спомня си ужасената майка.

 

Медиците й обяснили, че това се получава когато човек, който е имал рана или язва, породена от херпес допира или целува дребното дете, което към момента няма добра имунна система.

 

„ Бяхме шокирани. Нямахме концепция от къде може да е бил инфектиран, до момента в който не се сетих, че малко преди раждането имах херпес на устата. Съвсем незначителна афта, която обаче едвам не умъртви детето ми ”, споделя през сълзи Люси.

За благополучие лекарите създали кръвопрелитие на Оливър, изготвили му сериозен проект а лекуване и след 21 дни в болничното заведение го изписали без заплаха за живота. През това време те непрестанно му правили проучвания за сепсис и други вируси, защото би трябвало да се следи дали херпесът не се е популяризирал към мозъка му, което може да аргументи менингит. Малкото момченце ще би трябвало и да приема антибиотици за идващите шест месеца, с цел да се бори с подлия вирус.

Люси и Джаз взеха решение да опишат страховитата история на Оливър, с цел да предпазят всички родители на новородените, а и с цел да предупредят хората, които имат навика да целуват и допират непознатите бебета: „ Внимавайте. За вас може да е елементарна рана на устата или по тялото, само че за дребните бебета може да е смъртоносно. Не ги целувайте и докосвайте безразботно ”.

Люси и сътрудникът й Джаз Милър на 25 години споделят историята на Оливър в опит да покачат осведомеността за заплахите от целуването на деца, в случай че имате студена болежка.

Медиците също предизвестяват, че херпесният вирус може елементарно да се предава на бебета и дребните деца посредством нещо толкоз просто като целувка и досег, а да се окаже съдбовно.

Херпесът е постоянно срещана зараза, породена от вируса на херпес симплекс, която предизвиква мъчителни мехури на устата или на гениталиите, което се предава посредством полов контакт. Това е хронично дълготрайно положение, което може когато и да е да се задейства без ори да подозирате – то е там, в организма ви, без значение дали има външна демонстрация или не. Затова бъдете внимателни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР