Всеки нов разход в производството на козметика вече се усеща

...
Всеки нов разход в производството на козметика вече се усеща
Коментари Харесай

Нови цени на парфюми, гримове и кремове

Всеки нов разход в производството на козметика към този момент се усеща по веригата. От началото на годината продуктите в бранша са поскъпнали приблизително с сред 3 и 6%. Заради продължаващия растеж в разноските, от сектора готвят нов, само че не фрапантен, растеж в цените на парфюмите, кремовете и гримовете, споделя Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ”.

От началото на годината най-сериозно е потреблението на артикули, свързани с персоналната хигиена, персоналната грижа и поддържане на здравето на кожата, косата и тялото. А поради инфлацията на щанда – част от потребителите към този момент минаха от по-високия ценови сегмент към такива от междинния клас и цена.
 
От кремовете за лице през лосионите за тяло и шампоаните за коса - до парфюмите и грима: всеки нов разход към този момент съществено се усеща в производството на козметиката, която всекидневно употребяваме. А разликата към този момент се вижда и на щанда: в дрогерии, магазините за козметика и огромните търговски центрове.
 
“Всички детайли от производството на един парфюм са поскъпнали от началото на годината - това се отнася към суровините, към опаковката. Допълнително се покачиха разноските за заплати, режийните, както и разноските за външни услуги, които имаме ”, показва Дора Бинева, производител на парфюмерия.

Какво се случва с цените на козметиката

„ За страдание, България не е производител на никаква суровина – тъй че ние подвластен от външни снабдители и представители в страната ”, твърди Христо Драмов, производител на козметика.
 istock istock
„ Може би отчасти търговецът може да направи компромис, само че отново един най-малък % ще бъде предаден по веригата към краен клиент ”, съобщи Вяра Димитрова, маркетинг шеф на верига дрогерии.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР