Всеки, нарушил наложената му самоизолация може да получи до 12

...
Всеки, нарушил наложената му самоизолация може да получи до 12
Коментари Харесай

До 12 години затвор за нарушение на карантината в Сърбия

Всеки, нарушил наложената му самоизолация може да получи до 12 години затвор, съобщи министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич.
Сръбският президент Александър Вучич съобщи във вторник вечерта, че в цялата страна влиза в действие възбрана за възрастните хора над 65 години да напущат домовете си, а за всички жители се вкарва комендантски час от 20:00 ч. до 05:00 ч. Армията поема надзор над медицинските заведения, границите и центровете за краткотрайно задържане на мигранти. Сръбският президент назова тези ограничения „ сложни и непопулярни, само че нужни за избавяне на хората “ от ковид.
Според Министерството на здравеопазването броят на случаите до вечерта на сряда в Сърбия е 89 души. Според ръководителя на държавното управление специфичен надзор на управляващите ще има за жителите, завърнали се от чужбина.
" Ако по време на контрола забележим, че те нарушават самоизолирането, те ще бъдат принудително изпратени в институции за карантиниране ", съобщи министър председателят на специфична конференция.
За да се настанят такива жители, Министерството на правораздаването даде три уреди в разнообразни елементи на страната.
Преди това Сърбия затвори границите за влизане на чужденци без регистрация в страната и задължи жителите, които се връщат от чужбина, да се подложат на самоизолация вкъщи под опасността от санкция. Правителството е фиксирало цените на продуктите за стерилизация и поддържане на персонална хигиена и отбрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР