Всеки момент се очаква да започне церемонията по издигане на

...
Всеки момент се очаква да започне церемонията по издигане на
Коментари Харесай

Каракачанов: Каквото и да правят политиците, има дати, символи, каузи, които ни обединяват

Всеки миг се чака да стартира церемонията по издигане на трибагреника пред паметника на Незнайния боец. Министърът на защитата Красимир Каракачанов е на място.

Според него, за жалост България сега не е по-обединена.

" Всички тези политически ежби, опълчване, на този ден най-малко е хубаво всички политици и хора, които се занимават с социална активност, да си зададат въпроса какво е Трети март. Това не е единствено една елементарна дата, на която турският султан и съветският император са подписали един кротичък контракт и се е появила българската страна. Трети март в Сан Стефано преди 143 години 90% от българските земи се оказват в една страна, т.е., идеалът на българските възрожденци, на революционерите, на Левски, на Ботев, на Раковски, е сбъднат. За страдание, за малко. Но тъкмо поради това за малко, поради това краткотрайно събитие Санстефанска България, 3 март става един блян, идеалът за обединяването на българите в едно родно място, в една страна ", съобщи Каракачанов.

По думите му, в името на този блян България е осъществила своето Съединение през 1885 година, победила е в Сръбско-българската война, води още няколко войни - Балканската, Междусъюзническата, Първата международна все в името на това да реализира идеала от Трети март - всички българи свободни в една страна. Но за жалост, това в този момент се не помни.

" Нека всички, които се занимават с политическа активност, да се замислят с това, което вършат - сплотяват ли нацията, или я опълчват, сплотяват ли българския народ или го разделят на враждуващи лагери. Политиката, партиите не са самоцел. Те не са някакъв блян, а средство да се ръководи страната, само че не в името на персоналното его и на властта и на партийната идеология, а в името на България ", сподели още министърът на защитата.

Той честити празника на всички българи в страната и отвън нея. Защото " каквото и да вършат политиците, има дати, има знаци, има дела, които ни сплотяват ".

Българската войска, по думите му, е по-добре готова и се готви за своето главно обвързване - дефинирано ясно по Конституция - отбрана на териториалната целокупност и суверенитета на Република България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР