“Всеки момент може да бъдат спрени торент сайтове в България.

...
“Всеки момент може да бъдат спрени торент сайтове в България.
Коментари Харесай

Спират най-големите торент сайтове в България

 “Всеки миг " може да бъдат спрени торент уеб сайтове в България. Това сподели началникът на отдел “Киберсигурност " в ГДБОП Явор Колев. Коментарът идва по отношение на обява на TorrentFreak, озаглавена “България възнамерява да смъкна топ торент уеб сайтове, с поддръжката на Съединени американски щати ".

Битката на българските управляващи за прекъсването на торент тракери, които разрешават гратис събаряне на авторско правно наличие, тече от дълго време. През 2006 година бяха първите акции и арести на притежателите на Arena.bg, като те продължиха през 2007 година с тези на Zamunda.net. Заведени бяха и каузи, на които лиши към четири години да влязат в съда. 

“Миналата година българските управляващи направиха няколко интервенции за свалянето на основни участници в екосистема IPTV ", написа в този момент уеб сайтът TorrentFreak и добавя, че напъните им не са останали незабелязани. Американският търговски представител (USTR) по-рано отстрани България от " Специалния си лист за наблюдаване 301 “. 

Тази седмица TorrentFreak е получил стенограма от последния обзор на листа. На чуването, съгласно изданието, е участвал български представител, който е уведомил за продължаващия прогрес на страната, както и че се работи по прекъсването на няколко съществени торент уеб страницата благодарение на американските правоохранителни органи. Една от пречките по свалянето на Arena и Zamunda е, че те оперират посредством сървъри отвън страната.

“Полицията и ГДБОП приготвят поръчки за правна помощ към Съединени американски щати, с цел да свалим хостинг сървърите, намиращи се в Съединените щати ", показва българският представител, представен от стенограмата, до която е получил достъп TorrentFreak.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР