Всеки може ясно да види кой е в Съвета за

...
Всеки може ясно да види кой е в Съвета за
Коментари Харесай

ООН коментира думите на постоянния представител на Украйна за членството на Русия в Съвета за сигурност

Всеки може ясно да види кой е в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, сподели формалният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик, разяснявайки думите на украинския непрекъснат представител в организацията Сергей Кислица, който се опита да подложи на подозрение правото на Русия да бъде член на съвета за сигурност.

Кислица по-рано съобщи, че Русия не може да документира правата си на непрекъснато участие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. По негово мнение, след ликвидацията на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година Руската федерация не е минала през плануванаъа в устава процедура за присъединение към Организация на обединените нации.

" Всеки може ясно да види кой е в Съвета за сигурност. Това е реалност ", сподели Дюжарик на брифинг.

В същото време той уточни, че тези въпроси са в юрисдикцията на страните членки на Организация на обединените нации. „ Но ние няма да им пречим “, добави той.

Както се оповестява на уеб страницата на Организация на обединените нации, Съюз на съветските социалистически републики е от първичните членове на организацията от 24 октомври 1945 година В писмо от 24 декември 1991 година съветският президент Борис Елцин осведоми генералния секретар, че участието на Съветския съюз в Съвета за сигурност и всички други органи на Организация на обединените нации ще бъде продължено от Русия и това става с поддръжката на 11 страни членки на Оперативно-наблюдателно дело.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР