Всеки може да изпече пържола или наденички. С все по-големия

...
Всеки може да изпече пържола или наденички. С все по-големия
Коментари Харесай

Как да разнообразим барбекюто си това лято

Всеки може да изпече пържола или наденички. С все по-големия % вегетарианци и хора, които държат на здравословното хранене обаче, грилованите зеленчуци се радват на огромен интерес. Освен че прибавят цвят и витамини на уикенд барбекюто, те оферират безчет разновидности за подготвяне.

Кои тъкмо да създадем

Традиционно към месото за грил прибавяме лук, картофи и тиквички, нарязани на кръгове. Ако не желаеме да умираме от досада обаче може да прибавим по-неочаквани - броколите и карфиолът, накъсани на розички, стават бързо и прибавят хрупкавост, и прохлада. Неочакван посетител на барбекюто са краставиците - нарязани на филийки по дължина, те могат да бъдат обърнати, до момента в който получат приятни тъмни черти от грила, а по-късно да бъдат добавени в нормалната салата.

 Снимка 366587

Мариноване и отново мариноване

Тайната на положителните зеленчуци на грил е предварителната им подготовка. Нарязани вярно, те би трябвало да бъдат овкусени, като изобщо не приказваме за някакви комплицирани сосове, а за елементарен зехтин, лимонен сок и сол. Чесън, соев сос или табаско също са вид, в случай че усетите им ни харесват.

Преди да ги поднесем

Винаги си припомняме кулинарните излъчвания, в които готвачът подправя храната финално, преди да я сервира. Същото важи и за грилованите зеленчуци - свалени от скарата, ги солим (ако е нужно), прибавяме малко черен пипер, няколко капки лимон и зехтин. Или пък прибавяме свежи подправки по желание - магданоз, целина, кориандър, свеж лук, накълцани на дребно.

 Снимка 366588

Ами плодове?

Все по-модерно става да прибавяме непредвиден усет на летните плодове, като ги обърнем за секунди на грила. Праскови, ананас, манго, ябълки и съвсем всеки плод, който не съдържа доста вода, може да бъде подготвен по този метод. Свален от скарата, го поръсваме с мед и се любуваме на усета му. Или го прибавяме към сладоледи, сорбета и гарнираме елементарните сладкиши.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР