Всеки може да бъде художник!- днес това мото е по-актуално

...
Всеки може да бъде художник!- днес това мото е по-актуално
Коментари Харесай

Как да станеш изкусен художник за един миг

" Всеки може да бъде художник! " - през днешния ден това мото е по-актуално от всеки път. Да, да, не се изненадвайте, в наше време всеки може да се почувства като находчив Леонардо Да Винчи или експресивен Ван Гог. В последна сметка, с цел да напиша личното си платно, трябваше да изучавам в художествено учебно заведение в продължение на години или най-малко да завърша скъпи курсове по изобразяване. И всеки, без значение от пола и възрастта, може да сътвори собствен личен натюрморт, портрет или пейзаж единствено за 3-5 дни - тъкмо като същински занаятчия, изложен в известни галерии. Как? Рисувайте по номера! Каква е повода за това събитие? В картините по номера, които през век набират все по-голяма известност. В последна сметка те ви разрешават да разкриете креативен капацитет на всички, които жадуват за това, даже и без задоволително опит или свободно време.

Картиите по номера са едно невеоятно и отпускащо за душата занятие, един прелестен подарък, с който можете да накарате индивида, поучил го, да усети сладостта т хармонията на рисуването без даже да има капка гений.

Това, което е изключително прелестно,е че всеки комплект за домашна живопис към този момент включва всичко належащо: номерирани контейнери с бои, три четки, указания, разграничено на браншове и маркирано с числа платно. Можете незабавно да започнете да създавате, толкоз е просто - ! Но за начало си коства да изберете мечтаната основа на картината и да се запознаете с хакове за оцветяване.



По разпоредбите или без?
Разбира се, действителното изкуство от дълго време няма ясни указания " може " и " не може ", а разпоредбите на актуалното изкуство съществуват само, с цел да ги нарушават. Но с цел да извършите това, би трябвало да ги знаете най-малко малко и по тази причина, преди да започнете да разопаковате заветната кутия с платно и бои, би трябвало да изучите интернет енциклопедии, с цел да научите или освежите понятията светлина и сянка, линия и помрачаване, вероятност и низина, челен и назад във времето, делене на цветовете и контрастност... и в случай че към момента сте новак и нямате опит в основаването на картини по номера, тогава е по-добре да следвате тъкмо инструкциите, които са във всеки комплект. И когато овладеете главните техники на този тип изобразяване, към този момент можете да натрупате багажа на вашите техники и чипове. Освен това няма толкоз доста съществени техники, които доста улесняват рисуването.

" Великолепната четворка " на методите за оцветяване на картини по цифри има 4 правилото за изобразяване върху платно. Ще ги запомните без усложнения, тъй като те са извънредно разумни и функционални.

От ярко към мрачно
Рисувайки бели, жълти, сини или розови зони в самото начало, ще избегнете инцидентни петна. В последна сметка е доста по-лесно да изтриете или покриете пастелен колорит с друг цвят, в сравнение с ослепителен или мрачен цвят.

От по - огромни до по-малки
Ако първо нарисувате всички огромни елементи на картината по номера, тогава освен ще избегнете упоменатите нагоре неточности и петна, само че по-късно можете вярно да подредите нюансите и да нарисувате дребни елементи, да поставите верните линии и отражения. Така ще бъде по-лесно да сравните " дребните неща " с главните близки цветове на картината.

От центъра - към краищата
Движейки се в тази посока, несъмнено няма да намажете с ръкава на ризата или лакътя рисунката, която към този момент е приложена от ръба. По предписание точно в средата на картината измежду класическите художници се намира главното изображение, било то хижа в пасторален пейзаж или купа с плодове в вкусен натюрморт.

Отгоре надолу
Този способ на придвижване по платното също ви разрешава да не изтривате към този момент нанесените бои с лакти, те ще изсъхнат по време на процеса на нанасяне и когато стигнете до долния борд, горната част на картината ще бъде съвсем суха.

Четката е най-лесна и комфортна за държане по същия метод, по който държите писалка. Ръката ви би трябвало да има опора. Това е задоволително, с цел да не се уморите и картината да се окаже чиста. Като начало си коства да овладеете нормалните линии: просто се пробвайте да рисувате върху всеки номериран откъс допустимо най-равномерно, като вършиме плавни придвижвания с четката отляво надясно (ако сте с дясна ръка), като поставяте боята със същия пласт с дебелина, без да излизате отвън контура.

Как е вярно да смесвате бои?
По предписание боите към този момент са смесени в комплекта, заради което в него има толкоз доста цифри, тъй като всеки от тях значи избран колорит, който от време на време се разграничава единствено с елементи от тона от предходния. Ако в процеса на изобразяване останете без стремежи цвят, е изцяло допустимо да го смесите сами от съществуващите бои. Обикновено светлите цветове свършват най-рано, тъй като светлите петна нормално са по-големи в картината, в сравнение с мрачните, и по тази причина е задоволително леко да разредите с бяло тона, който е непосредствен по сянка до този, от който се нуждаете. Най-добре е да извършите това върху палитра или лист картон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР