Всеки мислещ човек със съвест е задължен да помогне на

...
Всеки мислещ човек със съвест е задължен да помогне на
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Русия категорично не успя да завладее Украйна

Всеки мислещ човек със съвест е длъжен да помогне на Украйна. Тезата, че по този начин ще бъдем въвлечени във войната е изцяло несъстоятелна. Това сподели за предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS проф. Тодор Тагарев, някогашен министър на защитата.

„ Всички, които настояват това, виждат позитиви за себе си. Няма подозрение кой е агресорът и че се правят военни закононарушения. В нашето обществено пространство към момента се търси " баланс " сред жертва агресор, това е неприемливо. Може да спадне поддръжката за военните дейности за Русия, само че това ще отнеме месеци. Основните старания би трябвало да са ориентирани към подкрепяне на украинската войска. Включително с по-тежко въоръжение. Има заплаха след войната да се окажем музей на съветско тежко въоръжение, което не можем да поддържаме ", добави още проф. Тодор Тагарев.

" Военни елементи на Русия ще организират даже демонстративни дейности и на Север. Няма риск за Одеса, до момента в който Украйна удържа Донецк и Мариупол. Важно е да бъде реализирано нещо, което да бъде показано като победа от съветската агитация ", съобщи проф. Тодор Тагарев.

" Русия изрично не съумя да завладее Украйна, в този момент задачите са по-реалистични - териториите на изток и да лиши страната от изход на Черно море. Като силите на Русия са в източната част на Украйна, линиите за доставка са по-къси и по-лесни за осъществяване, би трябвало да се тормозим от тежки сражения. Руските войски унищожават енергийна и транспортна инфраструктура ", означи проф. Тагарев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР