Всеки месец средно по 22 пловдивски майки се връщат предсрочно

...
Всеки месец средно по 22 пловдивски майки се връщат предсрочно
Коментари Харесай

Важна новина за парите на майките, които се връщат предсрочн...

Всеки месец приблизително по 22 пловдивски майки се връщат предварително на работното си място. В този случай нормално грижите за бебето се поемат от бабите или от таткото.

По данни на Националния застрахователен институт дамите, които се грижат за децата си до първата годинка, през 2020 година са били 274. Останалите 7497 са траяли да отглеждат отрочето си до 2-годишна възраст.

Парите за майките са 90% от размера на заплата, на която се обезпечават. Ако останат да се грижат за децата си вкъщи през втората година от майчинството, те взимат по 380 лева Тези, които са избрали да се върнат в компанията 135 дни откакто са излезли по майчинство, получават към заплатата си бонус в размер на 50% от възнаграждението си. Така в случай че месечно майката взима 1500 лева и се върне по-рано във компанията, ще получи бонус от 750 лева към заплатата. Това значи, че фамилният бюджет набъбва до 2250 лева От държавния бонус не могат да се възползват дамите, чиито деца са в обществени домове, приемни фамилии или са отглеждани по стратегии за поддръжка на майчинството.

Бащите пък могат да поемат грижите за наследниците си, откакто бебето навърши 6 месеца. Само 33-ма от област Пловдив са се решили на тази крачка през 2020 година Обезщетението, което получават за първата година, е в пъти по-високо спрямо това на майките – 61 лева дневно. За съпоставяне дамите взимат приблизително по 29 лева През останалите 12 месеца сумата е закрепена – 380 лева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР