Всеки месец по една махала или цяло село изчезват. Това

...
Всеки месец по една махала или цяло село изчезват. Това
Коментари Харесай

Йотова: Всеки месец по една махала или цяло село изчезват

Всеки месец по една махала или цяло село изчезват.

Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова, оповестиха от прессекретариата на президента.

По думите й е тъпо, че в страна, която към този момент 10 години е член на Европейски Съюз, точно българското село е най-бедното в Европа. Тя бе на посещаване в в село Професор Иширково.

„ Учен от българска, европейска и международна големина, проф. Анастас Иширков завеща на България знанията и научните си достижения, без да изиска нищо за себе си. С дейната си активност в името на България, в името на идващите генерации той е от оня необичаен вид хора, които през днешния ден би трябвало да са образец, който да следваме “, разяснява Йотова.

Вицепрезидентът бе посетител на тържествата по случай 150-годишнината от рождението на проф. Анастас Иширков – учредител на географската просвета в България, и 75 години, откогато силистренското село носи неговото име.

„ Иширковци, бъдете горди, че сте родени в това китно българско село, което носи името на човек от такава големина като проф. Иширков “, обърна се Илияна Йотова към жителите на Професор Иширково. За да просъществуват селата обаче е нужна помощта на страната, уверена е вицепрезидентът.

„ Жалко е, че в страна, която към този момент 10 години е член на Европейски Съюз, точно българското село е най-бедното в Европа. Всеки месец по една махала или цяло село изчезват. Хората живеят оскъдно, застрашени са от обществено изключване “, означи Илияна Йотова.

По думите й е нужна специфична държавна политика за българското село. Освен финансиране от европейските фондове би трябвало да се отделят средства и от националния бюджет за целеустремено финансиране на селата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР