Всеки месец - по 45 милиона долара от Илон Мъск

...
Всеки месец - по 45 милиона долара от Илон Мъск
Коментари Харесай

Мъск няма намерения да дарява $45 млн. на месец за Тръмп, но ще бори woke вируса

Всеки месец - по 45 милиона $ от Илон Мъск за акцията на Доналд Тръмп. Според Wall Street Journal милиардерът и притежател на Х е поел този ангажимент в поддръжка на някогашния президент на Съединени американски щати.

Самият Тръмп се похвали с тази сума на избирателен протест и показа какъв брой прелестно сюрпризиран бил от обещанието, за което схванал от медиите.

Ако в щаба на Републиканците са се надявали на великански и непрестанен поток от финансиране - Мъск преди малко разруши тези хрумвания.

В изявление за консервативния психолог Джордан Питърсън той отхвърли да е имал планове да влива сходни суми в помощ на който и да е политически претендент.

" Това, което се оповестява в медиите, просто не е истина. Не подарявам 45 милиона $ на месец за Тръмп ", споделя Илон Мъск.

Той изясни, че е основал специфичен предприемчив комитет (Super PAC) - тип организация за покриване на избрани разноски на политически акции посредством дарения над нормалните предели - и възнамерява да подкрепя освен една политическа партия или претендент.

" America PAC ", както се споделя комитетът на Мъск, сплотява няколко водачи на софтуерни компании. Сред тях са някогашният управител в Paypal Кен Хауъри, близнаците Уинкълвос, които са измежду ранните вложители във Фейсбук и криптовалутите, както и съоснователят на Palantir на Питър Тийл Джо Лонсдейл.

Илон Мъск категорично акцентира, че не желае America PAC да бъде " хипереднопартийна " организация.

" Намерението е да поддържа правилата, които в миналото направиха Америка велика. Не бих споделил, че аз съм обожател на " MAGA " (слоганът Make America Great Again, или " Да създадем Америка още веднъж велика " на Доналд Тръмп, б.р.). Аз считам, че Америка си е велика. Моят слоган е MAG - Make America Greater ( " Да създадем Америка още по-велика " ) ", споделя още той.

Въпросните полезности: " свободата " във всички измерения на думата, само че най-много " допустимо най-вече независимост от държавната интервенция ", както и " меритокрацията ", или концепцията, че властта би трябвало да се упражнява от хора, потвърдили своите заслуги.

Уточнението на Мъск се разминава както с първичните известия, по този начин и с усещането, което Доналд Тръмп беше придобил.

На протест в Мичиган през уикенда Тръмп разгласи, че " обича Илон Мъск ", тъй като го е подкрепил обществено за кандидат-президент и за това, че " ми дава по 45 милиона $ на месец ".

" Не 45 милона $ - а 45 милиона $ на месец. Аз даже не знаех за това. Той не ми е казвал. Говорих с него преди известно време, с цел да му кажа, че ще дойда тук, питах го по какъв начин е. И той даже не го загатна ", споделяше Тръмп.

Сега се схваща, че не става дума за изключителна невзискателност от страна на най-богатия човек в света, а за много по-голямо неразбирателство.

Интервюто, което се излъчва в платения канал на консервативния уебсайт Daily Wire, се прочу и с още един основен миг - обяснението на Илон Мъск за аргументите, заради които си е сложил за цел да изкорени " woke - вируса ".

Терминът Woke се трансформира в афектиран синоним на ляволиберална идеология, с която консерваторите обвързват отрицанието на така наречен " обичайни " полезности за десницата и поддръжката за обществената правдивост, LGBT-общността и битката със сексизма.

Мъск беше провокиран да разяснява тематиката поради обстоятелството, че един от синовете му Кзейвиър (20 г.) се подложи на терапия за промяна на пола.

Според Илон Мъск - персонално той е бил " измамен " да подпише документите за единодушие като негов татко, когато не е имал визия какво съставлява тази процедура.

" Тогава още съществуваше Covid-пандемията, имаше огромно комплициране. И ми споделиха, че Кзейвиър може да посегне на живота си ", споделя той.

Според Мъск - тогава той не бил наясно, че медикаментите за блокиране на хормоните на пубертета са " медикаменти за дезинфекция ".

" На процедура, аз изгубих сина си. Моят наследник Кзейвиър е мъртъв, погубен е от вируса на woke-мисленето ", декларира още милиардерът. Той прави отпратка към различен " термин " от идеологическата война към промяната на пола - " deadnaming ", или назоваването на транссексуален човек със остарялото му име от преди смяната.

Кзейвиър Мъск разгласи, че желае да стане жена, когато беше на 18 години. Тогава той смени и цялото си име, като се отхвърли от бащината фамилия: в този момент към този момент е прочут като Вивиан Джена Уилсън.

Решението стана обществен факт през април 2022 година поради правосъдни документи за промяна на името и акта за раждане на Кзейвиър/Вивиан. От тях ставаше ясно още, че детето не желае " да има нищо общо с биологичния си татко ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР