Всеки мъж знае, че простатната жлеза се променя с напредването

...
Всеки мъж знае, че простатната жлеза се променя с напредването
Коментари Харесай

Студеното време удря простатата

Всеки мъж знае, че простатната жлеза се трансформира с напредването на възрастта. Друг, по-неизвестен фактор за обострянето на признаците на ДПХ е зимата. Не инцидентно точно в този сезон доста мъже за първи път се обръщат към уролог експерт, с цел да подхващат лекуване.

Защо студовете усилват недоволствата на мъжете с доброкачествено увеличена жлеза? Обяснението е просто - ниските температури стесняват кръвоносните съдове и естественото кръвообращение се затруднява.

Много хора с доброкачествена простатна хиперплазия при започване на болестта нямат никакви признаци. Когато деянията (известни като признаци на долния уринарен тракт) се появят, те може да варират от спорадични до много съществени като интензитет. Оплакванията включват неведнъж нощно ставане, сложен старт на уринирането, слаба и прекъсваща бликам, напрежение, мъка, парене и дискомфорт, ненапълно изпразване на пикочния мехур. Излагането на мраз и на непрекъснат стрес всекидневно изостря положението. Затова експертите поучават да се внимава с продължителното излагане на минусовите температури.

Ако въпреки всичко увеличената простата ви основава проблеми - допитайте се до експерт. Не опитвайте самолечение - това може да се окаже сериозна неточност. Възможно признаците краткотрайно да намалеят, а болестта да е минало в скрита форма и да продължава да поврежда органите. Нелекуваната простатна жлеза може да образува камъни, да уязви пикочния мехур, да затрудни работата на бъбреците (вкл. да предизивика хидронефроза) или да предизвиква непрекъснати тежки инфекции.

Хил клиник разполага с съвременно оборудвано урологично поделение, в което нарушаванията в уринирането се лекуват сполучливо. Те разполагат както с известния на повече българи Зелен лазер, по този начин и с Тулиум и Холмиум лазери, с което покриват цялата палитра на най-използваните в актуалната урология медицински платформи.

Зеленият лазер, с който в клиниката работят от години, е техника, основана особено и единствено за премахване на увеличена простатна жлеза. Операцията минава без болежка и безкръвно, няма даже цялостна анестезия. Пациентът от самото начало е безсънен и разговоря с екипа. Простатата бива отстранена, а с това и тъгите, свързани с проблематичното уриниране. Качеството на живот се връща, струята още веднъж е същата като на млади години.

Прегледът при експерт и лабораторните проучвания са значим и за профилактика рака на простатата, който е постоянно срещано заболяване в мъжката популация над 50 годишна възраст. През март консултацията за пациенти с увеличена простата, ехография на жлезата и PSA туморен маркер в Хил клиник е с 30% отстъпка. От клиниката предлагат да запазите авансово час на 02 439 3131.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР