Всеки, който търси нова работа иска да я открие, колкото

...
Всеки, който търси нова работа иска да я открие, колкото
Коментари Харесай

Важни съвети за интервю за работа, които ще ви донесат успехи

Всеки, който търси нова работа желае да я открие, колкото се може по-скоро. Най-добрият метод да спечелите мечтаното професионално място е да се визиите уместно на изявлението за работа. Оказва се, че това не е по никакъв начин лесна задача.

Много кадърни хора с положителни умения, гений и хъс се провалят още на стартовата линия поради несъответствуващи отговори на въпросите на интервюиращия. Създаването на неправилно усещане за вас може да ви затвори професионални порти без да подозирате.

Как да се визиите добре на изявлението? Кои са препъни камъните, за които да внимавате?

Ето няколко съвета, които ще са ви от изгода в откриването на ново работно място.

Проучете добре компанията, в която кандидатствате

Много неприятно усещане би направило, в случай че отидете на изявление и от отговорите ви си проличи, че въобще не знаете нищо за компанията или компанията, в която сте подали своето обобщение. Съществена част от положителното показване на изявление за работа е освен излагането на вашите най-силни професионални и личностни черти, само че и заинтересоваността ви към работното място, задачите и дилемите, които компанията си слага, естеството на работа, историята на компанията и това, което ви е привлякло в нея.

Знайте добре кои сте и по какъв начин да се визиите по най-хубавия метод

За да се предпазите от неуместни обстановки би трябвало да сте наясно със себе си, с гениите си, със мощните си страни. Така ще ви е по-лесно да се визиите в най-хубавата светлина пред интервюиращия и ще увеличите възможностите да бъдете наети на мечтаната позиция.

Бъдете съсредоточени

Не се залисвайте по време на диалога и се старайте да бъдете тук и в този момент. Внимавайте във въпросите и не бързайте да отговаряте безогледно. Слушайте деликатно какво ви споделя интервюиращият и се старайте да отговаряте съответно и акуратно. Това демонстрира вашата вглъбеност и изчерпателност, а не дарба да наизустявате подготвени отговори, които звучат не на място.

Не се опасявайте да покажете същинското си „ аз “

Ако се пробвате да имитирате нечие държание или да се вършиме на персона, която не сте, възможностите интервюиращите да усетят фалша са огромни. Опитайте се да се държите като самите себе си. Така бихте спечелили повече благосклонности.

Определете съответно най-големите си недостатъци

Очаквайте този въпрос на изявление. Затова преди да отговорите помислете добре за каква позиция тъкмо кандидатствате, с цел да дадете съответен отговор. Например, в случай че имате проблем с търпението и съсредоточаването, това едва ли биха били слаби страни от личността ви, в случай че кандидатствате за работа, обвързвана с непрестанно придвижване и динамичност в работния ден.

Очаквайте непредвиденото

Бъдете готови за неуместни или непредвидени въпроси. За да отговорите плътно, уместно и стремително, настройте се на тази вълна. Изчистете съзнанието си от странични разсейващи мисли и преминете на режим „ изострен разум “.

Отговаряйте единствено на въпросите, които ви задават

Внимавайте да не се отвлечете ненужно в разсъждения, тъй като по този начин можете да си вкарате автогол. Бъдете прецизни в отговорите, които давате, не се задълбочавайте в ненужни приказки, които могат да ви изиграят неприятна смешка. Със стегнатите и съответни отговори, които давате, ще покажете умеенето си да бъдете съсредоточени и точни.

Винаги бъдете подготвени с въпроси, които да зададете

Обикновено интервюиращият пита претендента дали има въпроси по отношение на работата. Винаги се подготвяйте авансово с минимум 1-2 въпроса. Ако нямате никакви въпроси, това би означавало, че нямате и необикновен интерес към позицията и ви е все едно дали ще сте наети тъкмо в тази компания./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР