Всеки, който реално е в този бранш, знае, че има

...
Всеки, който реално е в този бранш, знае, че има
Коментари Харесай

Три неща, които могат да убият и най-гениалния маркетинг

Всеки, който действително е в този отрасъл, знае, че има няколко неща, които могат да унищожат даже най-ефективните маркетингови тактики. 

Например: 

Фирмени политики на ръководство

Това, на което не учат студентите в университета по стопанска система и бизнес, най-често е, че да се води вярна организационна политика на ръководство е извънредно значимо, както за частния бизнес, по този начин и за неправителствените организации, държавните служби или даже самите университети и институции.

Съществуват доста образци за добре измислени маркетингови тактики, които са " смачквани " от основни изпълнителни шефове с прекалено много власт, налагащи фирмен дневен ред, който не разрешава потребно надграждане на маркетинга. Тези шефове постоянно знаят какво е най-хубаво, непрекъснато се намесват, само че основно, с цел да отхвърлят маркетингови хрумвания.

Ако желаят обаче бизнесът да има успех в маркетингов проект, шефовете би трябвало да одобряват експертната оценка на организации и вътрешни отдели, без егото им е да е водещо. Дори в случай че нещо не им харесва.

Твърде доста бизнес ръководители избират да " вършат това, което знаят ", вместо " да знаят какво вършат ". 

Невежеството

За жал маркетинговото незнание е причина за повечето маркетингови трудности (включително посочената нагоре липса на вярна фирмена политика на управление).

В маркетинговите отдели се назначават лица, които не са учили или практикували маркетинг, или в случай че са учили, са не запомнили главните правила. Или въобще не са ги научили преди всичко.

Въпреки че е мъчно за поверие, това е елементарно за схващане за тези, които са работили, учили или преподавали маркетинг. За мнозина маркетингът наподобява прекомерно лесна активност. Но тези, които са я изследвали задълбочено от първо лице знаят, че това е една от най-трудните дисциплини в бизнеса. Тя изисква по едно и също време схващане за стопанската система, бизнеса, логиката на психиката,  връзките  (които включват всички човешки сетива и емоции), психосоциологията, културата и човешкото развиване - от дете до възрастен.

За да си в действителност сполучлив в маркетинга, би трябвало да можеш да " гостуваш в мозъците " на клиентите, които от своя страна са все по-разсейвани и скептични към рекламните известия.

Ето за какво ефикасните маркетолози имат потребност от умения, които са най-разнообразни и са проведени в комплекс.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР