Всеки, който познава сериозно историята на автомобила, не може да

...
Всеки, който познава сериозно историята на автомобила, не може да
Коментари Харесай

Ford и Кьолн - история на автомобилен успех

Всеки, който познава съществено историята на автомобила, не може да пренебрегне името Хенри Форд. През 1903 година той основава Ford Motor Company в Детройт. От тогава насам американската марка победи по целия свят. Съвсем разумно за новатора в авнтомобилната промишленост и бизнес Ford е да създава своите транспортни средства в Германия. И Синият овал е сполучливо в Кьолн към този момент 90 години, пише Агенция " Фокус ".

Хенри Форд идва в града през октомври 1930 година Именно там именитият създател на компанията, дружно с тогавашния кмет на Кьолн, Конрад Аденауер, поставя основата на нов цех. В битката за тази инвестиция мегаполисът край Рейн надвива над градове като Магдебург, Франкфурт на Майн и Нойс. 

На 4 май 1931 година от конвейера слиза първият Ford " Произведено в Кьолн ". Тогава 619 чиновници създават 60 автомобила дневно върху 33 000 квадратни метра фабрична повърхност. 90 години по-късно дванадесет разнообразни автомобилни серии, както и седем модела леки коли и леки търговски транспортни средства, и повече от 17,5 милиона транспортни средства са слезли от поточната линия в завода на Ford в Кьолн. През последните девет десетилетия заводът на Ford в Кьолн непрестанно пораства, като заводът за мотори в Нил, да вземем за пример е прибавен през 1962 година От Кьолн Ford доставя на дилъри, вносители и дъщерни сдружения в цяла Европа коли и аварийни елементи.

През 1994 година предприятието в Кьолн беше разширено с нова повърхност в Аахен, където се разполага единственият проучвателен център на Ford отвън Съединени американски щати - Европейският център за проучвания и нововъведения на Ford (RIC) с сега към 250 инженери и учени.

Най-успешният модел в Кьолн е дребна кола - Ford Fiesta се трансформира в дълготраен шлагер в продължение на повече от 40 години. Успешният модел е в непрестанно произвеждане в Кьолн от 1979 година, в този момент е в осмото си потомство и създадено допълнително от девет милиона копия. 

Подобно на доста други производители на коли, Ford също разчита на електрическата атака в автомобилния си парк. До края на 2021 година 18 електрифицирани модела Ford би трябвало да са разполагаем на пазара в Европа.

" Извършена е страхотна работа, освен тъй като заводът на Ford в Кьолн е създал повече от 17,5 милиона коли, само че и тъй като включва същински класики като Ford Taunus, Capri, Scorpio и несъмнено абсолютният ни бестселър Ford Fiesta ", споделя Гунар Херман, ръководител на управителния съвет на Ford-Werke GmbH. За град Кьолн и неговите поданици има и нещо друго още по-важно, акцентира Херман: " Като един от най-големите работодатели в града, заводите на Ford осигуриха професионален дом за няколко генерации и хиляди поданици на Кьолн. Ето за какво Ford е също толкоз огромна част от Кьолн, колкото са през днешния ден панаирът, университетът или зеления пояс ".  

Източник: Агенция " Фокус "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР