Всеки, който полага грижи за косата си, е наясно, че

...
Всеки, който полага грижи за косата си, е наясно, че
Коментари Харесай

Защо не бива да прекаляваме с балсама за коса

Всеки, който поставя грижи за косата си , е наясно, че шампоанът и балсамът постоянно вървят в комплект. Разбира се, не е наложителна успоредната им приложимост, само че в случай че желаеме косата ни да бъде освен чиста, само че и да наподобява добре, налага се да използваме постоянно комбинацията.
 Сухият шампоан и някои правила, които е добре да съблюдаваме, в случай че желаеме косата ни да е чиста и здрава
Сухият шампоан - верният метод на приложимост

И този артикул има своите особености

И с основателна причина - шампоанът е предопределен да отстранява насложената нечистотия и лой от косата, до момента в който балсамът има за цел да омекотява, разплита и да прибавя спомагателен искра. Това се дължи на по-ниския водороден индикатор на балсама (pH), който е към 4,5-5. При шампоаните е сред 5 и 7.

Докато продуктите с по-високо pH отварят кутикулата, външния пласт на косъма, по-ниското pH я затваря, увеличавайки блясъка и гладкостта.
 Снимка 615161

И разумно е да си помислим, че в случай че малко еликсир може да усъвършенства типа на косата, то тогава потреблението на огромно количество ще направи нещата още по-добре. Оказва се, обаче, че това не е по този начин. Не е наложително да използваме спестовно балсама, само че е значимо да намерим подобаващото количество за нашата коса - съгласно нейния съответен вид и текстура. Защото в случай че използваме в действителност доста от продукта, доста евентуално е да получим противоположен на търсения резултат, предизвестяват от Real Simpe.

Твърде огромното количество еликсир се натрупва безусловно върху косата и води до прекомерна инертност, утежняване и загуба на размер. Особено податливи на това са хората с с по-фина коса са по-склонни да го изпитат. Естествено вършиме коси пък, при които кутикулата е компактно затворена, не могат да всмукват съставките на балсама, вследствие на което косата натежава.
 Снимка 615159

Затова в случай че косата ни постоянно е отпусната, " сплескана " или пък я усещаме прекомерно тежка, то това мога да бъдат индикатори, че прекаляваме с използването на еликсир. Както и в случай че косата стартира по-бързо да се омазнява от нормалното. В такива случаи е добре да използваме надълбоко почистващ шампоан няколко пъти поред, с цел да помогнете за унищожаване, непотребните натрупвания.

Освен спестовно, балсамът би трябвало да се употребява и деликатно . Не бива да се оставя да работи по-дълго от указаното в инструкциите и постоянно би трябвало добре да се изплакне. Важно е и да сме наясно и, че балсамът не е предопределен за скалпа, а само за дължините на косата.
 Как кафето диктува трендовете за цвета на косата това лято
Как кафето диктува трендовете за цвета на косата това лято

От ванилово лате до овесено капучино в косите

Фината коса се нуждае от количество еликсир с размера на стотинка. Ако имаме такава коса, добре е да заобикаляме съставки като парафинов восък и минерално масло и да наблегнем на аминокиселини, пептиди и останалите, които хидратират, само че не утежняват косата.

За по-плътните коси количеството еликсир би трябвало да е почти колкото топка за голф. Подходпщи са масла като арганово, кокосово и алое вера.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР