Всеки, който погледне тази сграда на пътя за Виница“ във

...
Всеки, който погледне тази сграда на пътя за Виница“ във
Коментари Харесай

Един проблем, който се влачи почти 10 години: Сграда се издига в опасност близост до електропровод във Варна

Всеки, който огледа тази постройка на пътя за „ Виница “ във Варна, ще види, че нещо в разположението ѝ не е напълно наред. Казано по-просто, че тя е прекомерно покрай електропровода.

На сходни уреди от електропреносната система постоянно има предупредителна табела „ Опасно за живота! “, която стопира хората да се доближават прекомерно доста. Но какво да кажем, когато в непосредствена непосредственост се издига цяла жилищна постройка, където се допуска, че хората освен ще припарват, а ще живеят?

 Отговор на този въпрос липсва към този момент 9 години. Точно толкоз време мина от момента, в който варненски медии повдигнаха казуса, след сигнали на жители пред институциите. Това, което беше реализирано тогава, беше прекъсване на градежа. Причината, посочена от тогавашния кмет Кирил Йорданов, беше изцяло ясна – обектът съставлява заплаха, преди всичко за самите служащи, които работят на него.

Спирането на работата на обекта би трябвало да е реалност от ноември 2008-а. Според очевидци, осведомени с действителното положение на нещата, това не се е случило.

 9 години по-късно, постройката все по този начин си се издига наоколо до електропровода с мощ 20 kW и напрежение 220V. Макар и да не е още подготвена, постройката несъмнено има по-завършен тип. Въпросът, който задават хората, който постоянно минават около нея е един: Какво ще е бъдещето ѝ?

Дали институциите ще си затворят очите и ще разрешат тя да бъде довършена? Ще има ли хора, които ще живеят толкоз покрай електропровод, в случай, че заплахата е открито още до момента в който върви строителството?

Засега точни отговори няма. За страдание, в днешно време става все по-малка вероятността такива да се получат, даже и казусът да е подложен от жители пред медиите.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР