Всеки, който някога си е плащал за WinRAR трябва да

...
Всеки, който някога си е плащал за WinRAR трябва да
Коментари Харесай

Поддръжката на ZIP файлове в Windows е въведена от човек, който си е плащал за WinRAR

Всеки, който в миналото си е плащал за WinRAR би трябвало да получи орден...

Емил Василев 16:46 | 26.02.2024 0 Сподели

Най-четени

КосмосЕмил Василев - 13:52 | 23.02.2024

Телескопът „ Джеймс Уеб “ е разкрил неоспоримо доказателство за съществуването на неутронни звезди

IT НовиниЕмил Василев - 9:00 | 25.02.2024

Пазарната стойност на NVIDIA надвиши Брутният вътрешен продукт на Русия и на множеството други страни по света

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 9:48 | 24.02.2024

Мнение: глобите към Huawei са най-лошото нещо, което можеше да се случи на Samsung и Android

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В света на технологиите от време на време се натъквате на дребна история, която е просто ужасно четиво. Eдин съвършен образец за това е къса обява в X от Дейв Плъмър – програмист, който дълги години е работил в Microsoft.

Докато е работел там, въпреки това да не е било обвързвано с работата му, той е написал кода, който е разрешил поддръжката на ZIP файлове в Windows. И ненапълно по подигравка на ориста си е плащал, с цел да употребява WinRAR.

WinRAR е артикул, който ви дава безвъзмезден експериментален интервал, само че след приключването му в никакъв случай не ви не разрешава да го употребявате. Той просто ви припомня да го купите. В случая с WinRAR обаче съвсем никой не го прави. И това е по този начин, тъй като получавате съвсем всички функционалности, които желаете за система за компресиране на файлове. Независимо дали сте си купили ключ или не.

Доказателството за тази на пръв взор неправдоподобна история е показано от самия Плъмър (по-горе). Той показва, че разписката е от към 2003 година. Това почти е времето, когато е завършила 10-годишната му кариера в Microsoft. През това време той е работил по разнообразни планове в софтуерния колос. Най-значимият му принос обаче е нещо, което в действителност е създал като непряк план у дома: Task Manager.

Да, тъкмо по този начин. Това е приложението за Windows, което евентуално най-често употребяват геймърите, пробвайки се да схванат какво хаби цялата им процесорна или оперативна памет. Приложението е основано от Плъмър като нещо, с което да се занимава в свободното си време. През 1995 година той подарява работата си на Microsoft, а година по-късно Task Manager се появява в Windows.

Друго нещо, което Плъмър създава като персонален план е неговият личен инструмент за шерване на компресирани файлове, наименуван VisualZip. Microsoft го купува и прибавя негова умалена версия към Windows, в началото като добавка за Win98, а по-късно като непрекъсната функционалност в WinME.

В обявата си X Плъмър също по този начин разкрива за какво системата за компресиране на файлове на Microsoft е била толкоз обикновена спрямо множеството стратегии на трети страни.

„ Тя трябваше да е елементарна, с цел да бъде на машината на всеки. Microsoft отстъпиха от по-усъвършенствани функционалности като криптиране и така нататък И евентуално са предположили вярно, че тези консуматори, които имат потребност от такива функционалности евентуално ще заложат на архиватор от трета страна. “

споделя Плъмър

Ако търсите по-задълбочен взор върху работата на Плъмър с Task Manager и поддръжката на ZIP в Windows, тогава научете всичко напряко от устата му в неговата серия от видеоклипове в YouTube по тематиката.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР