Всеки, който настройва уеб браузъра си на личен – или

...
Всеки, който настройва уеб браузъра си на личен – или
Коментари Харесай

Вашето лично сърфиране в мрежата с Chrome не е толкова тайно, колкото си мислите – потребителите на Google предупредиха

Всеки, който настройва уеб браузъра си на персонален – или по този начин наречения „ тайно “ – режим, може да повярва, че търсенията му в мрежата се правят в загадка. Изглежда обаче, че Гугъл към момента следи какво вършат потребителите, даже когато са присъединили тези сякаш поверителни настройки. Въпреки че цялата история на търсенията изчезва от устройствата, когато сърфирате в интернет благодарение на варианти за тайно, Гугъл към момента съумя да преглежда и събира данни от Chrome.

Сега, с помощта на ново правосъдно решение, американският софтуерен колос се съгласи за унищожаване на записи, съдържащи персонална информация от потребителите на известния уеб браузър.

Делото, което беше стартирано за първи път през 2020 година, упреква Гугъл в следене на интернет интензивност даже когато режимът „ тайно “ е бил задействан.

Сега Гугъл ще би трябвало да изтрие милиарди персонални записи, съхранени в центровете си за данни, и да направи по-видно откриване на дискретност по отношение на режима „ тайно...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР