Всеки, който има съмнения дали трябва да помагаме и какво

...
Всеки, който има съмнения дали трябва да помагаме и какво
Коментари Харесай

Лорер: Нека всеки, който се чуди дали трябва да помагаме, отиде и се запознае с някой от тези хора

" Всеки, който има подозрения дали би трябвало да оказваме помощ и какво се случва, откровено предлагам да отиде и да се запознае с някой от тези хора ", това съобщи Министъртъ на нововъведенията и растежа Даниел Лорер във връзка гласуваната от държавното управление помощ в размер на 40 лева дневно за всеки човек дошъл от Украйна.

" Прекарах няколко дни в центъра за бежанци във Варна. Гледката е покъртителна. Не толкоз, тъй като тези хора наподобяват, както бяхме привикнали при предходните талази - да идват от Близкия изток, а наподобяват тъкмо като нас. Това са хора, които наподобяват безусловно като нас, които са изживели нещо, което ние си мислихме, че в Европа е забравено ", добави той пред NOVA.

" Война от подобен мащаб на Европейска територия е потрес за целия Съюз и този потрес е написан на лицата им, най-вече дами и деца, които са оставили мъжете си да се бият за свободата на страната си ", сподели още Лорер.

" 40-те лева са планувани за този, който ви настанява. Той би трябвало да е юридическо лице, записано в Министерството на туризма, с цел да може да си получи парите в края на всеки месец, въз основа на това какъв брой бежанци е настанил при себе си ", обясни обстановката с помощта за бежанците министър Лорер.

Той акцентира разликата с други страни, където има процедура да се дават пари на самите бежанци.

" Засега няма планувана директна финансова помощ към самите бежанци ", посочи той.

" Държавата организира доста интензивни договаряния с хотелиерите, с цел да се разиска каква е сумата за настаняване на човек дневно при тази инфлация, плюс изхранване и беше достигнато до тази цифра ", обясни Лорер.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР