Всеки, който има хубав проект и може да отговори на

...
Всеки, който има хубав проект и може да отговори на
Коментари Харесай

Домусчиев: Всеки читав проект може да участва в плана Юнкер

Всеки, който има прекрасен план и може да отговори на критериите на банката, които са много облекчени по отношение на общоприетото банково финансиране, би имал късмет да получи средства по проекта „ Юнкер ". Това съобщи пред БГНЕС Кирил Домусчиев, основен изпълнителен шеф на „ Хювефарма ", чието дъщерно сдружение „ Биовет " получава 100 млн. евро финансиране по проекта „ Юнкер " за предприятието за селскостопански и лекарствени артикули. Думите на предприемача бяха минути преди формалната конференция на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и премиера Бойко Борисов в НДК.

" Хубаво е, че представителите на Европейската капиталова банка отвориха офис в София и това ще даде опция на доста компании да контактуват непосредствено с банката и да се възползват от техните услуги, съобщи Домусчиев. - Ние сме сполучлива компания и сме ухажвани от всички банки, ние сме клас А клиенти и всеки би се радвал да финансира плановете ни, сподели той. Постигнахме нещо доста положително за банката и за нас- планът ни е впечатляващ и се надявам, когато след година ви поканим на откриването, да се съгласите с моите думи ", акцентира Домусчиев.

" 100 млн. евро получаваме по проекта „ Юнкер " - общо инвестицията за плана ще надвиши 150 млн. евро, посочи той. - Ние към този момент строим предприятието в Пещера от към месец със съществени темпове, към този момент използваме наши лични средства. Става дума за цех за биотехнологии, с много вложения в развойната активност, което ще удвои потенциала на завода, а продукцията ще бъде ориентирана на 99% за експорт, посочи той. Част от средствата по проекта „ Юнкер ", които ще получим, ще бъдат употребявани и за построяването в Разград на огромен цех за ваксини, което планиране сега върви ", уточни Домусчиев.

" Става въпрос за съвременни технологии, за експерти,които ще бъдат назначени с много над междинното за страната заплащане- биолози, експерти във ветеринарната медицина, хора с много познания и благоприятни условия, изброи той. Очаква се да наемем 210 експерти. Съвсем неотдавна подписахме и купихме цех за ваксини в САЩ- това ще е бизнес с ветеринарни артикули за говедовъдството, което в допълнение ще усили нашето наличие на американския пазар,отговори той на различен въпрос на медия. Ще разработим много нови ваксини първоначално за американския пазар, след това – за останалата част на света ", сподели Домусчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР