Всеки, който е имал куче, знае колко много тези животни

...
Всеки, който е имал куче, знае колко много тези животни
Коментари Харесай

Да пуснем ли кучето в леглото си

Всеки, който е имал куче, знае какъв брой доста тези животни обичат да се гушкат и да реализират физически контакт - не по-различно от нас, хората.

 Кучетата също не спят от терзание
Кучетата също не спят от терзание

Още една човешка линия, която имат

Но доста стопани на кучета са изправени пред безконечната алтернатива - да изритаме ли кучето от леглото, или да му позволим да спи с нас, както множеството кучета обожават.

Скорошно американско проучване демонстрира, че няма безусловно никаква щета за съня, в случай че решим да споделим постелята с домашния любим.

 Снимка 349365

В изследването са взели участие 40 двойки кучета и стопани, като и двете страни са били оборудвани със особено устройство, измерващо придвижванията по време на сън. Целта е била да се ревизира до какъв брой наличието на четириногия любим в леглото афектира качеството на неговия и на нашия сън.

Резултатите демонстрират, че, спейки с куче, прекарваме приблизително по към 81% от съня си в цялостно успокоение, като стойност от 80% се смята за здравословна и приемлива. Кучето, въпреки това, прекарва повече от 85% в спокоен сън до стопанина си.

 Вечният въпрос: кучетата или котките са по-умни
Вечният въпрос: кучетата или котките са по-умни

И нееднозначният отговор на науката

Всъщност излиза, че успеваемостта и качеството на съня се трансформират доста малко, само че в отрицателна посока, когато изгоним домашния любим от леглото. В същото време кучетата спят малко по-добре, когато не разделят постелята си с нас.

 Снимка 349367

Това значи, че изборът дали да спим с куче в леглото опира най-много до персонално желание - разликата за съня ни е оскъдна. Близостта, която градим с животното, е най-голямата изгода от сходен табиет, тъй като същото проучване сочи, че кучетата, спящи със стопанина си, са по-привързани.

Не може да не отбележим, че изследването не прави никаква вметка за санитарната страна на сходно " партньорство ", само че допускаме, че калните лапи в чаршафите също са въпрос на персонално желание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР