Всеки, който е ходил в Гърция знае добре, че чалготеките

...
Всеки, който е ходил в Гърция знае добре, че чалготеките
Коментари Харесай

Да изгоним мутрите от туризма

Всеки, който е ходил в Гърция знае добре, че чалготеките и всички останали бардаци навън в българските курорти и градове, в които шумът продължава до зори и се чува на километри, нямат късмет да проработят и за три дни.

Това разяснява в профила си във Facebook политологът Огнян Минчев.

В Гърция има и строги стандарти за строителство в крайбрежните зони -

там уродливи великански безвкусици от този вид, с който е презастроен българският бряг са невъзможни. В Гърция вършат професионален туризъм, а не свинщини като тези, които унищожиха неповторимите кътчета по българското Черноморие.

Ако някой се наеме да вкара стандарти на професионален туризъм в България ще би трябвало да се сблъска с цялата колегия на тези,

които печелят от "туризъм пет за четири " -

с ниско качество, с препрани пари и с благоприятни условия за привличане на най-ниските обществени пластове на европейските - и освен - общества. Тази задача - въвеждане на професионализъм и по-високи стандарти за бизнес в туризма - е частен случай от голямата и към момента неизпълнима задача за де-мутризация на всички останали сфери в българското общество.

Тук не става въпрос за прогонване на мутрите от обществото - това не е допустимо, а за отнемането от мутрите на опцията да дефинират и постановат на цялото общество своите уродливи стандарти за туризъм, бизнес, ред и закон - безвластие и беззаконност, просвета, градоустройство и държавно ръководство.

С гражданска война това няма по какъв начин да стане -

революцията ще качи на гребена на вълната нова порция мутри, изтласкваща досегашните (това към този момент се е случвало). Необходима е дълготрайна социална тактика за смяна и цивилизоване - малко по малко, борба след борба, жертва след жертва... Трябва да жертваме спокойствието си, търпението си, малодушието си, в случай че не желаеме напълно да жертваме и да изгубим свободата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР