Всеки, който добре следи развитието на нещата с този вирус,

...
Всеки, който добре следи развитието на нещата с този вирус,
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски: COVID-мерките ни са хаос |

Всеки, който добре следи развиването на нещата с този вирус, схваща, че има един безпорядък. Един път отпускаме ограниченията, всичко е обикновено, идващия път затягаме, отпускаме-затягаме, разяснява новите ограничавания проф. Радослав Гайдарски, някогашен министър на опазването на здравето.

По думите му при прекосяването на отдалечено образование във висшите образователни заведения е трябвало да има избирателност - студентите по медицина и стоматология да вземем за пример не могат да организират част от образованието си отдалечено, изясни хирургът.

Нямаме задоволително готови експерти в региона на вирусологията, употребяват се интернисти, които не са задоволително подготвени, сподели още професорът.

Според него паниката, която се основава, плаши хората.

" Дори лекари и сестри се плашат и няма доста искащи да работят в коронавирус отделенията, отсам идва едно огромно напрежение ", сподели Гайдарски и добави, че лекарите и сестрите у нас са с едни от най-ниските заплати в Европа -  " Бонусът от 1000 лева за първа линия може да не ги стимулира, боязън ги е хората ", съобщи някогашният здравен министър.

Той разяснява и обстановката с огромния брой инфектирани медици в " Пирогов ":

" Заради хаоса с отпущането и стягането на меките не можа да се сътвори една стройна организация в лечебните заведения. Още през 2006 има основан пандемичен проект по по мотив птичия и свинския грип, там всичко е създадено в елементи. Попитайте за какво не не се ползва ", предложи Гайдарски.

По думите му коронавирусът е вирус като всички останали и борбата с него би трябвало да се организира по същия метод.

" Птичият грип не беше по-малко рисков. Но при този вирус се намесиха и политически, стопански и финансови искания и услуги. "

Според проф. Гайдарски 95% от хората са рационални и съблюдават ограниченията. Не е правилно, че българинът е неизпълнителен, съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР