Всеки, който днес ще бъде в София, може да се

...
Всеки, който днес ще бъде в София, може да се
Коментари Харесай

Велошествие в София в Деня без автомобили

Всеки, който през днешния ден ще бъде в София, може да се включи във велопоход " Заедно с велосипед ". Събитието ще стартира в 10.00 часа сутринта до лятната сцена в Борисовата градина. Шествието ще премине през Ловния парк и Южния парк, като маршрутът е с дължина 13 км, оповестиха от Столична община.

За всички останали, които не са фенове на велосипедите, са планувани зумба танци, йога процедура и просветителни игри по сигурност на придвижването за децата.

Днес центърът на София е затворен за коли, само че е необятно отворен за велосипедисти и пешеходци.

Шествието " Заедно с велосипед " е част от самодейността " Европейска седмица на подвижността ", която се реализира с поддръжката на Столична община и Посолство на Кралство Дания.

При сборния пунк край лятната сцена ще участват зам.-кметът по превоз Евгени Крусев и Екатерина Йорданова – ръководител на комисията по превоз към Столичния общински съвет.

Във велообиколката ще вземат присъединяване и някои от професионалните велосипедисти от Novo Nordisk, с тяхната задача за битка с диабета и поддръжка към спорта и здравословния метод на живот. Посетителите в Борисовата градина пък ще могат да тестват велосипедите на Drag Bicycles.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР