Всеки, който даде положителен тест за коронавируса в Англия може

...
Всеки, който даде положителен тест за коронавируса в Англия може
Коментари Харесай

Англия обмисля да плаща по 500 лири на всеки с положителен covid-тест

Всеки, който даде позитивен тест за ковид в Англия може да получи 500 лири (1100 лева) съгласно проекти, които сега се обмислят от държавното управление на страната, написа London Evening Standard.  

Целта на предложенията, които биха коствали до 450 милиона английски лири на седмица, ще бъде да насърчат повече хора да се явят на проби и да се самоизолират. Подобен проект се счита за „ желаната позиция “ на здравното министерство на Мат Ханкок, съгласно отчетите в четвъртък вечерта, отбелязва изданието. 

Плащането от 500 английски лири ще се ползва без значение от възрастта на хората, трудовия статус или способността им да работят от у дома. 
Това се случва, откакто държавните социологически изследвания откриха, че единствено 17% от хората със признаци се явяват, с цел да получат тест поради опасения, че позитивен резултат може да ги спре да работят.  

Разходите от 453 милиона лири на седмица са 12 пъти по-големи от тези по актуалната система. В документа от 16 страници също се споделя, че има проекти полицията да получи достъп до здравни данни за първи път, с цел да предприеме ограничения против нарушаванията на карантината.  

Обединеното кралство записва още 1290 смъртни случая в четвъртък и 37 892 нови позитивни случая, на фона на несигурността дали актуалното блокиране ще направи задоволително, с цел да овладее пандемията. 

Източник от държавното управление допуска, че това е единствено един от многото разновидности, които се разискват като част от подобряването на спазването на условията за престой у дома за тези, които са дали позитивни проби. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР