Всеки конфликт между Тайпе и Пекин би бил катастрофа не

...
Всеки конфликт между Тайпе и Пекин би бил катастрофа не
Коментари Харесай

Тайван: Конфликт с Китай ще е световна катастрофа!

Всеки спор сред Тайпе и Пекин би бил злополука освен за Тайван, само че и за Китай и останалия свят, съобщи през днешния ден за Франс прес тайванският външен министър Джоузеф Ву, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на визитата си в Словакия Ву сподели, че Китай може да усили напрежението с Тайван за вътрешнополитически цели - с цел да отклони вниманието в страната от забавянето на стопанската система и дефицита на енергийни източници.

Напрежението ескалира паралелно с все по-честите навлизания на китайски самолети във въздушното пространство на Тайван. Комунистическите управляващи в Пекин считат Тайван за своя провинция, на която е предопределено да се върне в лоното му, в случай че би трябвало и със мощ, отбелязва Франс прес.

Класическата доктрина на властническите режими е, че всякога, когато има вътрешна рецесия, те гледат да основат външни рецесии, с цел да отклонят вниманието на хората в страната, установи Ву, откакто произнесе тирада пред словашкия мозъчен концерн по интернационалните въпроси " Глобсек ". Ако погледнете актуалната обстановка в Китай, ще видите, че стопанската система се е забавила, а западните наказания против Китай наподобява пораждат безпорядък, а също така през последните месеци видяхме, че има сериозен дефицит на енергийни източници, сподели той. Заплахата е налице и тя нараства, заключи Ву.

В речта си в Братислава Ву прикани за усилване на икономическите връзки посредством демократична верига за доставки, изтъквайки по-специално капацитета на Тайван да помогне на автомобилната промишленост, гръбнака на словашката стопанска система.

Наличието на надеждни снабдители, споделящи вярата в демокрацията и свободата, ще подтиква нашите стопански системи. Това е изключително значимо в миг, когато властническите режими употребяват търговията като инструмент и употребяват насила против демокрациите, посочи Ву.

По-рано представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян стачкува против визитата на Ву в Словакия и прилежаща Чехия.

Визитата на Ву цели подсилване на комерсиалните икономическите връзки с тези две страни, както и с Литва.

Литва влезе в дипломатически спор с Китай, като разреши на Тайван да открие свое посланичество и напусна форума за съдействие 17+1 сред Китай и Централна и Източна Европа, определяйки го като източник на разделяне, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР