Всеки коалиционен партньор ще определи кадри от своята квота, които

...
Всеки коалиционен партньор ще определи кадри от своята квота, които
Коментари Харесай

Очаква се нова структура на МС

Всеки съдружен сътрудник ще дефинира фрагменти от своята квота, които да заемат министерските и зам.-министерските позиции във ведомствата. Така всяка от партиите ще носи цялостна отговорност за осъществяването на поставените им държавни управления задания, изясни претендентът за предстоящ министър председател от " Продължаваме промяната " Кирил Петков в тв изявление бТВ.

" Всяка партия ще може да номинира най-хубавите си фрагменти да управляват обещано министерство, а зам.-министрите ще бъдат избор на самите министри. Така вместо да имаме хора, които от вътрешната страна да ги наблюдават, ние ще чакаме единствено резултати и по този начин никой министър няма да има оправданието " Вашият зам.-министър ме провали ", стимулира се Петков.

Назначенията на съдружните сътрудници ще дават отговор за политиките и дилемите, които се спускат от държавното управление. При несъблюдение няма да има наказания, както е в бизнеса, само че въпросът ще се повдигне на лидерско равнище, където ще се разиска дали неуспелият министър е подобаващ за поста си. " Министрите ще дават отговор за дилемите, които общо сме си сложили за България. Няма да има по никакъв метод свободата да не се оправят с тези задания. Няма да има никакви политически чадъри за всеки, който реши да стъпи встрани от правата линия. Всеки ще бъде подложен под най-строгата мощ на закона ", обясни Петков.

В неделя се очакваше завършването на плановото съглашение, с което " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България ще стартират образуването на съдружното държавно управление. По думите на Петков единствената точка за напрежение в досегашните съдружни договаряния е бил по кое време ще бъде признат бюджетът за 2022 година Оптимистично новият кабинет може да е подготвен идната седмица, реалистично - след седмица, сподели водачът на Политическа партия. След изпращането на контракта се чака противоположна връзка, останалите партии да го потвърдят, да минат техните вътрешни препоръки. Ако всичко е наред, Петков се надява до сряда да има финализиран контракт и да е готово систематизиране на министерства.

Стана ясно, че " Продължаваме промяната " харесват свършеното от вътрешния министър Бойко Рашков и сътрудника му от МОН Николай Денков. От предходни медийни изяви се знае, че Петков ще бъде препоръчан за министър председател, а Асен Василев - за финансов министър.

По-рано Василев разкри, че има концепция всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер. Структурата на Министерския съвет обаче към момента предстои на уточняване. Съществува концепция да се отдели Министерство на е-управлението, с цел да може процесът по въвеждането точно на такова най-сетне да се случи. Също по този начин се разисква концепцията да се отдели в конструкция контролът върху усвояването на еврофонодовете, изключително настоящ поради Плана за възобновяване и развиване, който ще започва.

Има концепция за основаването на Министерство на държавните предприятия. Целта е тяхното ръководство и усъвършенстване на активността им да се отделят в една конструкция, а капиталовите фондове за подкрепяне на стопанската система да бъдат в друга.

За финансовото застраховане на всички оповестени политики, изключително тези в обществената част, Петков сподели, че " всяка от ограниченията е поставена с директна сума в бюджета и Асен Василев разполага с всички сметки ".

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР