Всеки кмет в България ще получава в рамките на три

...
Всеки кмет в България ще получава в рамките на три
Коментари Харесай

Министър Гечев: Всеки кмет в България ще получава цялата информация за сечите по места

„ Всеки кмет в България ще получава в границите на три дни след разрешителното на каквато и да е сеч в страната цялостната информация за сечището, това се урежда с подписаното през днешния ден съглашение с Националното съдружие на кметовете на кметства ” посочи още земеделският министър при откриването на Националния събор за запазване на локалните български селскостопански породи животни.

„ В момента при дърводобив кметовете на обитаеми места не знаят къде се правят сечите и дали са законни. Сега на процедура осигуряваме цялостна бистрота какво се сече, какъв брой е законно, с каква активност и се подсигурява запазването на българската природа “, добави Явор Гечев.

Кметът на Калофер Румен Стоянов и ръководител на Националното съдружие на кметовете на кметства в България разяснява, че сега кметовете нямат информация за избраните терени за сеч и количествата дървесина, а за тази смяна е чакана от години.

По мотив провеждането на 17-ия Национален събор за запазване на локалните български селскостопански породи животни министър Явор Гечев посочи смисъла на българските обичайни автохтонни породи и тяхната работливост и уточни, че сме длъжни да запазим този скъп генофонд. „ Тези породи са неповторимо благосъстояние, посредством тях съхраняваме традициите и резервираме заетостта в селските региони “, сподели в умозаключение аграрният министър.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР