Всеки кандидат за нов собственик на Челси може да поиска

...
Всеки кандидат за нов собственик на Челси може да поиска
Коментари Харесай

Продажба на Челси? Може, но парите не по сметка на Абрамович

Всеки претендент за нов притежател на " Челси " може да изиска особено позволение от английското държавно управление за осъществяване на договорка с съветския милиардер Роман Абрамович, съобщи заместник-министърът на технологиите, културата, средствата за всеобща връзка и спорта Крис Филип за " Скай нюз ", представен от Българска телеграфна агенция.

Абрамович е измежду съветските олигарси, които бяха глобени от Англия през вчерашния ден, което блокира първоначално продажбата на лондонските " сини ". Клубът получи лиценз единствено за присъединяване във Висшата лига, само че комерсиалната му активност е блокирана, а всички активи на олигарха в Обединеното кралство са запорирани.

Той постави " Челси " на тезгяха още преди дни и се твърди, че към този момент е почнал договаряния. При оповестяване на новината, че продава тима още не беше глобен.

" Ако се откри покупател, той може да изиска от държавното управление специфичен лиценз за довеждане докрай на договорката. Искам обаче ясно да подчертая, че няма да бъде призната оферта, която приключва с трансфер на финансови средства към банкова сметка, обвързвана с Абрамович. Той няма право да печели от бъдеща договорка ", споделя Филип.

Министърът прибавя, че рецесията в Украйна е " по-важна от футбола ".

Абрамович оповести, че всички пари от договорката ще отидат за жертвите на войната в Украйна.

" Аз също съм футболен почитател и поддържам " Кристъл Палас ", тъй че разбирам за какво последователите на " Челси " са толкоз привързани към тима си. Роман Абрамович обаче е измежду хората, които са глобени поради околните им връзки с Владимир Путин и неговия режим ", продължи той.

" Знам, че той е направил доста за клуба, само че филантропичната обстановка в Украйна и това, което съветският режим прави против цивилното население - бомбардировките на лечебни заведения и стрелбата към мирни поданици, са по-важни от футбола. Искам да помоля почитателите на " Челси " да помислят за това ".

Последното бе във връзка на виковете на ентусиастите на европейския първенец в поддръжка на Абрамович и все по-надигащото се неодобрение към ръководещите. Други членове на кабинета на Борис Джонсън също молят към почитателите да престанат да засвидетелстват почитание на олигарха.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР