Всеки, желаещ да види папата, ще може да го направи,

...
Всеки, желаещ да види папата, ще може да го направи,
Коментари Харесай

Раковски е в трескава подготовка за посрещането на папата

Всеки, искащ да види папата, ще може да го направи, макар че ограниченията за сигурност ще бъдат засилени. Това подсигуряваха от кметството в Раковски, където светият отец ще отслужи литургия и ще даде първо причестяване на 200 деца на 6 май. Някои от улиците в града ще бъдат затворени още от предходния ден, а в периферията ще бъдат въведени буферни паркинги.

Раковски, Разград

Още от сутринта в Раковски се препълни с полицейски сили и противопожарни служби, за генерална подготовка за визитата на папата на 6 май. На площада пред църквата " Пресвето сърце Иисусово " дойдоха и екипи на жандармерията, а в спонтанните щабове по улиците се включиха и чиновници на БЧК.
Ст. комисар Атанас Илков,директор ОДМВР-Пловдив: Но тези ограничения, без значение какъв брой са засилени, те няма да лимитират опцията на жителите които са решили да посетят в този ден град Раковски, да видят главата на Римокатолическата черква.
След 9 часа на 6 май влизането и излизането в Раковски няма да е допустимо. Това ще става единствено през пропускателни пунктове на селата Шишманци и Брезово.
Павел Гуджеров, кмет на Раковски: Очаква се негово светейшество папа Франциск да е на площада към 10.30 ч. Светата литургия и първото причестяване ще стартира в 11.15 ч.
Хората ще могат да се допрян до папа Франциск при напредването му с папамобила по 4-километровото трасе от квартал " Генерал Николаево " до църквата " Св. Арахангел Михаил " в квартал " Секирово ".
Павел Гуджеров, кмет на Раковски: Със сигурност може да чакаме някакъв тип изненади - да тръгне измежду хората, да слезе от папамобила и така нататък
Пред двете църкви, които ще посети папата се инсталират огромни видеостени, с цел да може хората на площадите да следят всичко, което се случва в храмовете в празничния ден. Движението на авомобили ще бъде мощно лимитирано. От рано сутринта на 6-ти май стюарди ще насочват всички към два буферни паркинга - в кварталите Генерал Николаево и Секирово, в които могат да паркират 4000 коли.
Още по тематиката ПАПА ФРАНЦИСК В БЪЛГАРИЯ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР