Всеки избирател ще има възможност да провери как е преминал

...
Всеки избирател ще има възможност да провери как е преминал
Коментари Харесай

Избирателите ще могат да проверят как е преминало преброяването на бюлетините в секцията, в която са гласували

„ Всеки гласоподавател ще има опция да ревизира по какъв начин е минал процесът по броене на бюлетините в изборната секция, в която е дал своя вот и всяка друга, която съставлява интерес за него. “

Това сподели заместник-министърът на електронното ръководство Атанас Мазнев в ефира на „ NOVA “. По думите му специалистите на министерството като реализатор на условието за видеонаблюдение и видеозапис на преброяването на бюлетините за вота на 2 април, са създали детайлно пазарно и техническо изследване на видовете устройства, с които може да се излъчи и снима броенето на бюлетините .

„ Единият от разновидностите е мобилно устройство. Вторият е стационарна камера, а третият е боди камера – такава каквато употребяват чиновниците на реда. Изхождайки от тези разновидности ние направихме разбор на всеки един от тях във връзка с съответния програмен продукт и на техническото обезпечаване. Устройствата за видеонаблюдение и видеозапис би трябвало да бъдат познати и близки на хората, с цел да може те да боравят елементарно с тях и да не се затрудняват, както и логистично гъвкави “ , акцентира още той.

Министерство на електронното ръководство /МЕУ/ има и е планувало потенциал да запази записите от устройствата за видеозаснемане колкото е нужно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР