Всеки има своето определение за любов и стабилна връзка. Дали

...
Всеки има своето определение за любов и стабилна връзка. Дали
Коментари Харесай

Как да укрепите отношенията си?

Всеки има своето определение за обич и постоянна връзка. Дали макар разбиранията си съумяваме да изградим постоянни взаимоотношения? Как можем да укрепим актуалната си връзка? Вижте някои значими стъпки.

Бъдете реалисти
Много любовни връзки се провалят, тъй като хората търсят комфортна, лесна, същинска обич. Но същинската обич въобще не е онази сантиментална обич, която ни кара да не виждаме минусите на колегата. Тя постоянно е избор. Това е непрекъснатата поддръжка на обичания човек, без значение от събитията. Това е схващане на двамата сътрудници, че връзката им не всеки път ще бъде безпроблемна. Такава обич е по-прозаична и изисква доста повече старания от двама души.

Научете се да се карате
Споровете в любовта са неизбежни, от време на време потребни, само че би трябвало да знаем по какъв начин да спорим и да се караме с половинката си. Психологът Джон Готман разпознава четири признака на държание, които демонстрират допустима щета върху взаимоотношенията, като:
Критика на характера – да вземем за пример „ Ти си малоумен “;
Прехвърляне на вина;
Обиди;
Избягване на разногласието и игнориране на партньора;

Как да се научите да се карате вярно, с цел да укрепите връзката си?
По време на спор не изваждайте от архива остарели кавги, остарели неточности. Така няма да разрешите нищо, а единствено ще усложните обстановката. Ако кавгата няма индикация че ще бъде позволена, а „ градусите се повишават “, прекъснете я, излезте и се разходете. Върнете се към тематиката, когато и двамата сте се успокоили. Изслушването с почитание е по-важно от това да се докажете като прави. Не избягвайте разногласията, постоянно изразявайте себе си и споделяйте своите терзания.

Не спирайте да показвате взаимно почитание
Това е пиедестал за една връзка и в случай че желаете да укрепите вашата, пробвайте постоянно да показвате непоколебимото почитание. Страстта ще си отиде, само че любовта се развива и крепи на взаимното почитание. Всеки има ползи, право на мнение, проблеми и другият би трябвало да ги почита. Не на последно място почитание значи и доверие.

Проблемите би трябвало да се разискват
Още една причина за разпадането на доста връзки е нежеланието на сътрудниците да разискват проблемите, било то общите им или персоналните. Ако желаете да затвърдите вашите взаимоотношения разговаряйте, изслушвайте се, чувайте какво споделя другият. Имайте смелостта да споделяте друго мнение, страховете си, пробвайте се да деянията схващане.

Не се опитвайте да се контролирате един различен и да сравнявате кой какво прави за другия
Чували сме, че любовта изисква жертви, само че би трябвало да се прави ясна разлика сред това да правиш нещо принудително, непрекъснато да жертваш себе си ползите си и тогава, когато взаимно поставяме старания да се усещаме добре в тези взаимоотношения. Ако жертвите, които вършим ни карат да се усещаме като жертва, то тогава, няма по какъв начин да сме щастливи в любовта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР