Всеки има нужда от спестявания; няма начин да го заобиколите.

...
Всеки има нужда от спестявания; няма начин да го заобиколите.
Коментари Харесай

Колко можете да спечелите, като депозирате $20 000 в спестовна сметка с висока доходност?

Всеки има потребност от спестявания; няма метод да го заобиколите. Парите във вашата спестовна сметка са това, на което се връщате през дъждовни дни или когато изскочат непредвидени разноски. Добрата вест е, че можете да генерирате забележителна възвръщаемост на вашите спестявания с високодоходна спестовна сметка.

И по този начин, какво е високодоходна спестовна сметка? Това е сметка, която работи като обичайната спестовна сметка, защото е застрахована от FDIC, което ви дава безвредно място да паркирате парите си. Освен това е елементарен за достъп, тъй че вашите спестявания са разполагаем, когато имате потребност от тях.

Разликата е в APY. Високодоходните спестовни сметки нормално носят доста по-висока възвръщаемост от обичайните си аналогове. Докато обичайните спестовни сметки сега оферират междинна рента от 0,58%, елементарно е да се намерят сметки с висока рентабилност с лихвени проценти, вариращи от 4,25% до 5,20%. Но какъв брой повече можете да спечелите в спестовна сметка с висока рентабилност, в случай че депозирате $20 000 в нея?

Възползвайте се от днешните високодоходни проценти на икономисване в този момент.

Колко пари можете да извършите, като депозирате $20 000 във високодоходна спестовна сметка?

Както при всяка друга спестовна сметка, приходите от високодоходни спестовни сметки зависят от сумата от парите, които депозирате. Вие печелите повече, когато депозирате повече. Но по какъв начин би изглеждало, в случай че имате $20 000 за складиране в сметката си след една година? Ето по какъв начин ще наподобяват числата след една година при пресмятане на ежедневна натрупваща рента:

Традиционна сметка при 0,58% APY: $20 116 Спестовна сметка с висока рентабилност при 4,25% APY: $20 868 Спестовна сметка с висока рентабилност при 5,20 % APY: $21 067

Все отново не е нужно да депозирате $20 000 в спестовна сметка с висока рентабилност, с цел да извлечете изгодите. Можете да депозирате случайна сума — при изискване че дава отговор на минималните условия за акаунта. Ето по какъв начин наподобява възвръщаемостта след една година с $5000 в сметката и ежедневна натрупваща рента:

Традиционна сметка при 0,58% APY: $5029 Спестовна сметка с висока рентабилност при 4,25% APY: $5217 Спестовна сметка с висока рентабилност при 5,20% APY: $5,267

Отворете своята високодоходна спестовна сметка, с цел да се възползвате от високите ставки и ежедневната възвръщаемост.

Колко пари би трябвало да имате в спестявания?

Няма магическо число за съвършената сума пари, която всеки да има в спестявания. Вашият неповторим метод на живот и цели играят роля в количеството пари, които би трябвало да имате като спестявания, с цел да поддържате финансова непоклатимост.

„ Колко пари би трябвало да има средностатистическият човек като спестявания зависи от неговия стандарт на живот и привички за харчене “, споделя Майкъл Арвей, създател и основен изпълнителен шеф на Marvelous Retirement Planners в Толедо, Охайо.

„ Ако някой има разноски от 5000 $ на месец, тогава той би трябвало да има най-малко 30 000 $ спестявания, които ще му обезпечат шест месеца „ пазаруване на време “ при положение на пострадване, болест или даже загуба на работа “, споделя Арвей. „ Гарантирането, че вашите спестявания ще покрият разноските за най-малко шест месеца, е от основно значение. “

Други съображения

Въпреки че лихвите са значим фактор, който би трябвало да имате поради, когато отваряте спестовна сметка, има и други фактори, които би трябвало да имате поради, когато сравнявате вариантите си, в това число:

Такси: Някои финансови институции начисляват месечни такси за поддръжка, когато употребявате техните спестовни сметки. Тези такси могат да понижат общия ви капацитет за облага. Изисквания за най-малък баланс: Някои спестовни сметки се оферират с условия за най-малък баланс. Уверете се, че отговаряте на тези условия, преди да отворите акаунт. Изисквания за най-малък депозит: Финансовите институции може също да изискват от вас да отворите сметката си с избран най-малък депозит. Уверете се, че имате налично условие за най-малък депозит, преди да опитате да отворите акаунта.

Долната линия

Депозит от $20 000 може да докара до забележителна възвръщаемост в спестовна сметка с висока рентабилност спрямо обичайните сметки, само че не е нужно да имате $20 000, с цел да се възползвате от високата рентабилност. Без значение какъв брой пари би трябвало да спестите, можете да получите по-висока възвръщаемост на парите си с високодоходни варианти за икономисване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР