Всеки град си има дух, а в София той е

...
Всеки град си има дух, а в София той е
Коментари Харесай

Погват уличните музиканти с нови правила

Всеки град си има дух, а в София той е необикновен, строго самостоятелен. София е жена със собствен личен темперамент. Жена, която може да бъде топла, гостоприемна и отворена към своите посетители, а може и да е кисела, неотзивчива и студена. Зависи от личната ти настройка.
София, обаче, е несъмнено динамична, шумна и цветна. И има свое лично звучене – звучене, което може да бъде чуто зад всеки ъгъл и във всеки подлез. Само благодарение на една единствена разходка из софийските улици можеш да преминеш от френски шансон, изсвирен на акордеон, до интерпретация на известна рок ария, изпълнена на електрическа китара. И всичко това – на улицата.
Това, обаче, е на път да се промени.
Нова разпоредба за публичния ред планува да се контролира метода, по който уличните музиканти правят своята активност. Те ще могат да се изявяват единствено на особено посочени от районните кметове места и след наложително позволение. Ако такова липсва, то уличните музиканти подлежат на глоба, която може да доближи 100 лева
С две думи – завършек на музикалните осъществявания зад всеки ъгъл и на всяка скамейка. А наредбата влиза в действие от 1 декември. Целта й е да се реши казусът с шума в столицата.
Промените плануват и възбрана за събирането на парични дарения тук-там за публично прилагане като улици, булеварди и площади в столицата, като изключения се позволяват единствено за акции на БЧК. Юридически лица също ще могат да събират дарения, само че единствено след приемане на позволение. Нарушителите ще бъдат наказвани с санкция от 100 до 300 лева
Ще бъде регламентирано и осъществяването на ремонтни действия. Забранява се осъществяването на шумни строителни дейности като разтрошаване на бетон, къртене, взривни работи в жилищни зони от 14:00 до 16:00 ч., както и от 22:00 до 8:00 ч.
Изключение ще има единствено и само, в случай че има издадено позволение от районния кмет. Забраната няма да важи за общински строителни обекти като построяването на метрото, да вземем за пример. Глобата за неспазване на възбраната ще бъде от 100 до 200 лева за физически лица и от 200 до 400 за компании.
Според наредбата на наказания ще подлежат още и водачи, които са платили за измиване на стъкла до момента в който чакат на кръстовище. Глоба ще има и за самите миячи – от 100 до 300 лева

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР